Bahçeli Öcalan’ı sahneye çıkarmak istiyor DEM'ciler PKK'yı

Devlet Bahçeli’ye baktığımızda, sivil siyasetin önemini vurgulayan, Öcalan'ın örgütü dağıtması gerektiğini söyleyen, Türk ve Kürt kardeşliğine dikkat çeken bir lider görüyoruz. Peki DEM'in amacı ne?

Anlaşılan DEM Parti'nin tüm yöneticileri, iki gün boyunca Devlet Bahçeli'nin açıklamalarını masaya yatırmış. Ardından uzun ve kapsamlı bir bildiri yayınladılar. Bu bildiriyi okurken aklıma insanın aklına bazı sorular geliyor. Örneğin yayınladıkları bildiri gerçekten demokratik siyasete inanan bir partinin açıklamasını mı yoksa PKK'yı koruma, kollama bildirisi mi?

Bildirinin İçeriği ve Dikkat Çekici Unsurlar

Bildiride neler mi var? Türkiye’yi yayılmacı ve sömürgeci politikalar uygulamakla suçlayan ifadeler, PKK’nın her talebini "Kürtlerin talebi" olarak lanse etme çabaları ve Suriye’de PKK’nın girişimlerine açık bir destek. Ayrıca Türkiye'nin Suriye'deki varlığını "işgal ve ilhak politikası" olarak tanımlayan sert suçlamalar da dikkat çekiyor.

Silah Bırakma Konusu Yine Yok!

Peki, bu uzun bildiride ne yok? Silah bırakma konusuna dair en ufak bir vurgu bile yer almıyor. DEM Parti, "Silahla, bombayla, terörle çözüm olmaz, silahlar bırakılsın, şiddet sona ersin" demekten kaçınıyor. Bunun yerine, "Kazanımlara bir şey olmasın" diyerek PKK’nın mevcut konumunu korumaya odaklanıyor.

 

Bahçeli’nin Çıkışına Karşılık DEM’in Sessizliği

Devlet Bahçeli’ye baktığımızda, sivil siyasetin önemini vurgulayan, Öcalan'ın örgütü dağıtması gerektiğini söyleyen, Türk ve Kürt kardeşliğine dikkat çeken bir lider görüyoruz. Bahçeli, şiddete karşı net bir duruş sergilerken, DEM Parti'nin söylemleri tamamen PKK'nın çizgisinde kalıyor.

Çözüm ve Barış Konusunda Bahçeli, DEM’in Çok İlerisinde

Çözüm, barış ve sivil siyaset açısından Bahçeli'nin yaklaşımı, DEM Parti’nin çok ilerisinde. Bahçeli'nin açıklamaları, Türkiye’nin geleceği için yeni bir sayfa açma çabası olarak öne çıkarken, DEM Parti’nin tavrı ise statükoyu koruma endişesi taşıyor. Bu da sorunun çözümünde DEM'in rolünü tartışmalı hale getiriyor.

Bahçeli Öcalan’ı sahneye çıkarmak istiyor DEM'ciler PKK'yı ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Umut Akyürek, Gazzeli bebekler için ninni söyledi... "Uyu gönlümün nazlı ceylanı"

24 TV'de Esra Elönü'nün Arafta Sorular programına katılan Sanatçı Umut Akyürek, Gazzeli bebekler için ninni söyledi.