Bakan Kacır: TEKNOFEST yarışmalarından yeni Aziz Sancar, Selçuk Bayraktar ve Alper Gezeravcı çıkacak...

Antalya'da TEKNOFEST'e katılan gençlerle bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, gençlerin başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kacır, gençlerin geleceğe dair umut verdiğini belirterek, "Bu yarışmalardan yeni Aziz Sancar'lar, Selçuk Bayraktar'lar ve Alper Gezeravcı'lar çıkacak" dedi.

Bilim, teknoloji ve uzay alanlarında elde edilen başarıların gençler için bir ilham kaynağı olduğunu vurgulayan Bakan Kacır, TEKNOFEST'in Türkiye'nin bilimsel geleceğine katkı sağlayacağını ifade etti.

Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında yarışmalar düzenlenmeye devam ediliyor.

TEKNOFEST KUŞAĞI GENÇLİĞİN MİLLİ TEKNOLOJİ ÖNCÜSÜ OLUYOR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST kuşağının, Türk gençliğinin milli teknoloji hamlesinin öncüsü olmayı sürdüreceğini ve Türkiye'yi geleceğe taşıyacağını söyledi. Dün Antalya'da düzenlenen TEKNOFEST Akdeniz Teknoloji Yarışmaları'nın finali etkinliğine katılan Bakan Kacır, milli teknoloji hamlesinin Türk gençliği ile buluşma noktası olan TEKNOFEST'i bu yıl Akdeniz şehirlerinde gerçekleştirdiklerini söyledi. Kacır, Antalya'da 49 yarışmanın 25'inin finalisti olan 5 bine yakın gençle birlikte olduklarını kaydetti.

HEYECAN HER İLDE YAŞANIYOR

TEKNOFEST'te bu yıl pek çok yeniliğe ev sahipliği yaptıklarına işaret eden Kacır, Antalya'nın yanı sıra İzmir, Isparta, Mersin, Adana, Aksaray, Kahramanmaraş, Erzurum, Ankara, İstanbul ve Kocaeli'de de farklı yarışmaların finallerini gerçekleştirerek bu heyecanı Türkiye'nin dört bir yanına yaydıklarını belirtti. Kacır, bu yarışmalardan yeni Aziz Sancar, Selçuk Bayraktar ve Alper Gezeravcı gibi isimlerin çıkacağına inandığını söyledi.

Antalya'da TEKNOFEST etkinliğinde gençlerle bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde, gençlerin geliştirdiği projelere destek vermenin, bakanlığın en anlamlı işlerinden biri olduğunu vurguladı.

TEKNOPARK SAYISI 102'YE YÜKSELDİ

Teknolojik gelişmelerin önemine dikkat çeken Bakan Kacır, Türkiye genelindeki teknopark sayısının 102’ye yükseldiğini açıkladı. Kacır, "Teknoparklarda faaliyet gösteren firma sayısını 10 bin 500’e çıkardık. Türkiye, bugün 270 binden fazla araştırmacıdan oluşan bir Ar-Ge ordusuna sahip. TEKNOFEST'lere katılan gençlerimizle bu orduya yeni neferler kazandırmaya devam ediyoruz. Bu yılki TEKNOFEST'te gençlerimize 30 milyon lira ödül, 55 milyon lira da malzeme desteği sağladık," diye konuştu. Kacır, bu tür etkinliklerin gençler için büyük bir motivasyon kaynağı olduğunu ve Türkiye'nin teknolojik geleceğini şekillendirdiğini ifade etti.

Bakan Kacır: TEKNOFEST yarışmalarından yeni Aziz Sancar, Selçuk Bayraktar ve Alper Gezeravcı çıkacak... ile ilgili etiketler TEKNOFEST Antalya Mehmet Fatih Kacır
GÜNÜN VİDEOSU

Trump'a yönelik "suikast girişiminde" bulunduğu belirtilen zanlının yakalandığı anlar paylaşıldı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik "suikast girişimi" olduğu belirtilen olayın zanlısının gözaltına alındığı görüntüler paylaşıldı.