Bakan Şimşek: Rezerv yeterliliğimiz uluslararası tanıma göre eşik seviyeyi aştı

Mazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın rezervlerindeki rekor artışın ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Şimşek, "Rezerv yeterliliğimiz uluslararası tanıma göre eşik seviyeyi aştı." dedi. İşte detaylar...

Merkez Bankası'nın rezervleri, 20 Eylül haftasında önceki haftaya göre 2 milyar 842 milyon dolar artışla 156 milyar 392 milyon dolara çıkarak tüm zamanların rekorunu kırdı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabında konu ile alakalı açıklama yaparak, "Brüt rezervlerimiz 156,4 milyar dolarla tarihi yüksek seviyeye ulaştı. Swap hariç net rezervler ise geçen yılın Mayıs ayına göre 90,5 milyar dolar artışla 5,5 yılın zirvesi olan 29,9 milyar dolara yükseldi. Rezerv yeterliliğimiz uluslararası tanıma göre eşik seviyeyi aştı. Programımız sayesinde azalan cari açık ve artan rezervler risk primimizi düşürürken finansal istikrarımızı güçlendiriyor." dedi.

Brüt rezervlerimiz 156,4 milyar dolarla tarihi yüksek seviyeye ulaştı.


Swap hariç net rezervler ise geçen yılın Mayıs ayına göre 90,5 milyar dolar artışla 5,5 yılın zirvesi olan 29,9 milyar dolara yükseldi.

Rezerv yeterliliğimiz uluslararası tanıma göre eşik seviyeyi aştı.… pic.twitter.com/1AGy2HXydn

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) September 26, 2024

 

Bakan Şimşek: Rezerv yeterliliğimiz uluslararası tanıma göre eşik seviyeyi aştı ile ilgili etiketler ekonomi Hazine ve Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek
GÜNÜN VİDEOSU

Denizli'de vahşet: Keçi sürüsünü kurşuna dizen cani her yerde aranıyor

Denizli'de kimliği belirsiz kişi keçi sürüsüne kurşun yağdırdı. Kurşunların hedefi olan 10 keçinin telef olduğu vahşette, sahiplerinin yaşatmak için omuzunda taşıdığı keçilerin inlemesi yürekleri sızlattı.