Bakan Şimşek: Yeni vergi paketini 'Çok kazanandan çok, az kazanandan az' ilkesiyle hazırladık

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek "Yeni vergi paketini 'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması' ilkesiyle hazırladık. Dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermiyor" açıklamasında bulundu. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek vergi paketine yönelik açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek: Yeni vergi paketini 'Çok kazanandan çok, az kazanandan az' ilkesiyle hazırladık

Bakan Şimşek "Pakette, vergi adaletinin güçlendirilmesi, sermayeye yönelik vergi uygulamaları getirilmesi ve doğrudan vergilerin payının artırılması için düzenleme önerileri bulunuyor" ifadelerini kullandı.

Yeni vergi paketini 'Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması' ilkesiyle hazırladıklarını belirten Bakan Şimşek "Dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermiyor" açıklamasında bulundu.

Şimşek ayrıca "Çalışmalarımızı, Türkiye'de vergilendirilmemiş alan bırakılmaması amacıyla yürütmeye devam edeceğiz. Kayıt dışılıkla kararlı mücadele ve gönüllü uyumu artıracak, bu yolla mali disiplini güçlendirecek adımlar atacağız" ifadelerini kullandı.

 
Bakan Şimşek: Yeni vergi paketini 'Çok kazanandan çok, az kazanandan az' ilkesiyle hazırladık ile ilgili etiketler ekonomi Hazine ve Maliye Bakanlığı Mehmet Şimşek vergi
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.