Bakan Şimşek'ten sporculara uyarı! Ödenmeyen vergi, cezalı şekilde talep edilecek

Gelir İdaresi Başkanlığı, kayıt dışı ekonomiyle mücadele çalışmaları kapsamına farklı sektör ve meslek kollarına ilişkin denetimlerini sürdürürken, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sporcuları uyardı. Bakan Şimşek, “Kazançlarını doğru beyan etmeyen sporcular izaha davet edilecek ve ödenmeyen vergi cezalı şekilde talep edilecek” dedi. İşte detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sporcuları uyardı.

Gelir İdaresi Başkanlığı, beyan dışı bırakılan yüksek tutarlı sporcu ücretlerine ilişkin inceleme başlattı.

Söz konusu gelişmelerin ardından sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Kazançlarını doğru beyan etmeyen sporcular izaha davet edilecek ve ödenmeyen vergi, cezalı şekilde talep edilecek. Vergide adalet ve etkinlik anlayışımızla yüksek gelir elde eden ve gelirini beyan dışı bırakanlara yönelik geniş kapsamlı denetimlerimiz sürüyor."

 

Bakan Şimşek'ten sporculara uyarı! Ödenmeyen vergi, cezalı şekilde talep edilecek ile ilgili etiketler ekonomi Hazine ve Maliye Bakanlığı vergi
GÜNÜN VİDEOSU

Minibüste üniversiteli 2 kıza cinsel saldırı; makyajlı sapık tutuklandı

Yalova'da üniversite ile KYK yurdu arasında yolcu taşıyan minibüste 2 kız öğrenciye cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Yusuf Yılmaz isimli şahıs tutuklandı. Şüphelinin makyajlı olarak minibüste yolculuk ettiği anlar, cep telefonu ile görüntülendi.