Bakan Yerlikaya TUSAŞ saldırısının detaylarını açıkladı; terörist tuvalette kendisini patlatmış

TUSAŞ'a düzenlenen PKK saldırısına ilişkin ayrıntılar ortaya çıktı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıyı kronolojik olarak anlatırken detay bilgiler paylaştı. Buna göre; bina içinde panikleyen teröristlerden biri 2. katta tuvalete sıkıştı ve kendilerini patlattı. Jandarma ve Emniyet timlerinde oluşan 730 personelin müdahalesiyle gerçekleştirilen operasyon dakika dakika paylaşıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5 kişinin öldüğü, 22 kişinin yaralandığı Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) saldırısının detaylarını kamuoyuyla paylaştı. "Hiçbir şekilde akademinin içindeki rehin olayı yaşanmamıştır" diyen Bakan Yerlikaya şu bilgileri verdi:

KADIN TERÖRİST YARALANINCA KENDİNİ İMHA ETTİ

"15.26'da TUSAŞ’ın nizamiyesine geliyor masum insanlara ateş saçıyor. Şehit olan arkadaşlarımız var. Kendisi yaralanmasına rağmen kahraman Atakan Şahin ateş ediyor ve kadın teröristi yaralıyor. Yaralandığını gören kadın terörist kendini imha ediyor."

"İki zırhlı araç ile saldırıdan 14 dakika sonra özel harekat gidiyor. Süratle jandarma ve polis özel harekat oraya hareket ediyor. En kısa sürece 730 jandarma ve emniyet birimi gidiyor. Hava unsurları da bölgeye gidiyor. 15:30’da kadın terörist kendini imha ediyor."

Bakan Yerlikaya TUSAŞ saldırısının detaylarını açıkladı; terörist tuvalette kendisini patlatmış

ŞOKA GİREN TERÖRİST EL BOMBASI ATTI

"15.52’de zırhlı araçla gelen ekip erkek teröristi akademi binasının oraya gidiyor. 17 kahraman oraya giriyor, şoka giren terörist 2 el bombası atıyor. Binada yukarı doğru kaçmaya başlıyor. Orada çatışma başlıyor. İçeride hiçbir şekilde rehin olayı yaşanmadı. Biz içeriye girmekte geç kalsaydık, bunu konuşuyor olabilirdik. Hiçbir şekilde arkadaşlarımızın rehin alma durumu olmadı."

TUVALETTE PANİKLEDİ

"Panikleyen terörist daha sonra 2. katta tuvalete sıkışıyor. 16:40’da çıkış olmayacağını bildiği için kendini orada patlatıyor. 5 arkadaşımız hafif şekilde yaralanıyor. Hiçbir özel harekat ve jandarmada yaralanma yok. Bütün bunlar olurken JÖH orada vatandaşlarımızın sahipsiz olmadığını gösteriyor. 730 arkadaşın tamamı 20 dakikada geliyor."

3 TERÖRİST İDDİASI

"Bazı sosyal medyada ve diğer yayınlarda üzülerek şunu gördüm. Terörist sayısı ile ilgili farklı rakamlar verdiler. Biz ilk yaşadığımız an doğru ve hakikatli bilgileri basamak basamak sizlere verdik. Israrla arkadaşlarımıza dedim ki 'arayın biri kadın biri erkek' dedim. Paylaşımlarımda yetkili olanların dışında lütfen açıklamalara itibar etmeyiniz. Yetkisiz olup da bilmeden açıklama yapanlara benim milletimi, kamuoyunu lütfen yanıltmayın diyoruz."

JANDARMA VE POLİSİMİZİ TEBRİK EDİYORUM

"Jandarmamızı tebrik ediyorum, polisimizi tebrik ediyorum. Akademi binasının içine giriş 15.52 ve o lanet teröristin kendisin patlatmak durumunda kaldığı 16.40'a kadar bizim kararlılığımız olabilecek en az zayiatla başarmış olduk."

DAKİKA DAKİKA OPERASYON SÜRECİ

23 Ekim günü TUSAŞ merkez yerleşkesine düzenlenen bombalı terör saldırısında 5 kişi şehit olurken, 22 vatandaş yaralanmıştı. Jandarma ve Emniyet timlerinde oluşan 730 personelin müdahalesiyle gerçekleştirilen operasyonda saldırgan 2 terörist etkisiz hale getirilmişti.

Gerçekleştirilen saldırı ve operasyon süreci ile ilgili İçişleri Bakanlığı tarafından paylaşılan bilgiler ise şu şekilde:

15:26 - Teröristlerin taksiyle TUSAŞ yerleşkesine gelmesi ve ilk saldırıyı gerçekleştirmesi.

15:30 - Özel Güvenlik Görevlisi Atakan Şahin’in ateş açtığı kadın teröristin kendisini patlatması.

15:40 - Olay yerine jandarma komutasında 2 zırhlı araç ve 10 personelin müdahale etmesi.

15:52 - Polis Özel Harekat Timinin zırhlı araçla TUSAŞ akademi binası girişindeki turnikeleri kırarak içeriye girmesi.

16:09 - Polis Özel Harekat Timinin helikopter ile bölgeye intikale başlaması.

16:13 - Polis Özel Hareket Timi tarafından bina girişinde bulunan TUSAŞ personelinin tahliyesine başlanması.

16:20 - Ankara Jandarma Komando Tabur Komutanlığından ‘Ejder 120’ Timinin, müdahalede bulunan Polis Özel Harekatçılara katılarak binanın arka kapısından giriş yapması.

16:24 - Jandarma Özel Arama Kurtarma Komutanlığından 1. JOPER Timinin S-70 Genel Maksat Helikopteriyle TUSAŞ tesisine iniş yapması.

16:40 - Polis Özel Hareket ekiplerince müdahale sırasında TUSAŞ akademi binasının ikinci katında bulunan erkek teröristin kendisini patlatması. 5 Polis Özel Harekat personelinin yaralanması.

17:15 - Binada arama yapılması ve TUSAŞ personelinin binadan tahliye edilmesi.

17:30 - Bölgenin tamamen emniyete alınarak olay yeri inceleme birimlerince incelemelerin başlatılması."

Operasyonda 479 Jandarma Genel Komutanlığı personeli ile 251 Emniyet Genel Müdürlüğü personeli olmak üzere toplam 730 personelin görev aldığı belirtildi.

Bakan Yerlikaya TUSAŞ saldırısının detaylarını açıkladı; terörist tuvalette kendisini patlatmış ile ilgili etiketler TUSAŞ Saldırı Ali Yerlikaya
GÜNÜN VİDEOSU

Kocamustafapaşa'da istismar iddiasına baltalı saldırı; adamın motosikletini parçaladı

İstanbul Kocamustafapaşa'da bir baba, kızının "beni istismar ediyor" diye şikayet ettiği adama baltayla saldırdı. Şüpheli olay yerinden kaçarıp canını zor kurtarırken yaşananlar cep telefonu kamerasına yansıdı.