Banka borçları nasıl sorgulanır? Tek tıkla borç sorgulama nasıl yapılır?

Banka borçları nasıl sorgulanır? Bankalara borcu olan kişileri yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Hnagi bankalara borcum var diye merak eden vatandaşlar internette araştırmalara başladı. Bankalara borcu olan kişiler borç sorgulama ekranlarından ne kadar borçları olduğunu öğreniyorlar. Pek çok bankanın borç soruglama işlemi ilgili hizmetleri bulunuyor. Peki banka borçları nasıl sorgulanır? Detaylar haberimizde...

Banka borçları nasıl sorgulanır?  Pek çok vatandaş, bankalara olan borçlarını internet üzerinden öğrenmeye çalışıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle banka borçlarının bir kısmı ertelenen kişiler, borç sorgulama ekranlarından banka borçlarını takip edebiliyor. Peki banka borçları nasıl sorgulanır? E-devlet üzerinden banka borçları sorgulanabilir mi? Akbank, Denizbank, Vakıfbank borç sorgulama ekranı... İşte yanıtı...

 

BANKALARDAN BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Birçok banka mobil uygulamalarına giriş yapıldığında borç miktarlarını göstermektedir. Birden fazla bankaya borcu olan kişiler ise E-devlet üzerinden ya da Kredi Kayıt Bürolarından borçlarını öğrenebilmektedir. Kredi Kayıt Bürolarından aranan kredi borcu bilgileri ayda bir kez ücretsiz öğrenilebilmektedir. E-devlet üzerinden sorgulamalar da ayda bir defa yapılabilmektedir. Ayrıca mobil uygulamalarından, intenet sitelerinden, müşteri hizmetlerinden de sorgulama işlemleri gerçekleştirilebilmektedir.

E-DEVLET ÜZERİNDEN BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Kredi borç sorgulama işlemi Kredi Limit ve Borç Bilgileri Raporu ya da Çek Bilgileri Raporu isimleriyle de adlandırılmaktadır. E-Devlet üzerinden kredi ya da banka borcu sorgulama işlemleri için TC kimlik no ve şifre ile giriş yapılmalıdır. E-devlet şifresi bulunmayan kişiler şifreyi PTT şubelerinden alabilmektedir. E-devlete giriş yaptıktan sonra arama kısmına Risk Merkezi Raporu Başvurusu yazdıktan sonra açılan sayfadan Yeni Başvuru seçeneğine basın. Rapor türünüzü seçtikten sonra ilerleyerek gelen ekranda kişisel bilgilerinizi girin ve başvuru işlemini tamamlayın. Başvuru sonuçları ise 444 99 69 ya da http://www.riskmerkezi.org/ adresinden öğrenilebilmektedir. İntenet adresine girdikten sonra Şifre Gönder seçeneğine basın. Telefonunuza gelen şifreyi kullanarak raporunuzu görüntülemeniz mümkündür.

FİNDEX RAPORU İLE BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Banka borçları Findeks Raporu ile de öğrenilebilmektedir. Findeks Raporu aracılığıyla kişiler kredi borçlarını, risk bakiyelerini ve kart bilgilerinin son 5 yıldaki geçmişinin görüntüleyebilmektedir. Findeks notu kredi başvurularında etkisi bulunan bir değerdir. 0 - 1900 arasında seyreden kredi notunun 1200 üstünde olması halinde yüksek ihtimalle banka kredi talebinizi kabul etmektedir. http://www.findeks.com/ adresi üzerinden findeks notunu öğrenmeniz mümkündür. 

Dijital Bankacılık Aracılığıyla Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

Dijital bankacılık üzerinden sorgulama işlemleri her bankanın kendi intenet sitesinden ya da mobil uygulaması üzerinden yapılabilmektedir. Bunun için bankanın mobil uygulamasına giriş yapılarak borç sorgulama işlemi gerçekleşitirilebilmektedir.
Akbank Borç Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? Akbank borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek için 444 25 25 nolu telefonu arayarak müşteri hizmetleri aracılığıyla borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirmeniz mümkündür.

Ziraat Bankası Borç Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır? Ziraat Bankası borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirmek için 444 00 00 ya da 0 850 222 00 00 numaralarından birisini arayarak müşteri hizmetlerine bağlanarak ve ya https://bireysel.ziraatbank.com.tr/ adresine girerek borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

VAKIFBANK BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Vakıfbank bankasına ait borçlarınızı sorgulamak için de pek çok yol bulunmaktadır. İlk olarak mobil bankacılık ya da intenet sitesinden borç sorgulayabilirsiniz. İkinci olarak 0 850 222 0724 nolu telefonu arayarak müşteri hizmetlerinden borç bilgisini öğrenmek mümkündür.

Denizbank Borç Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

DenizBank borç bilgilerini öğrenmek isteyen kişiler borç bilgilerini mobil bankacılık, intenet sitesi üzerinden ya da 444 0 8 00 numarasını arayarak borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Borç sorgulama işlemlerinde ticari ve bireysel müşterilere uygun iki seçenek bulunmaktadır. Telefon numarasını aradığınızda ya da mobil-intenet bankacılığını kullandığınız takdirde ticari müşteri mi yoksa bireysel müşteri mi olduğunuzu belirtmeniz gerekmektedir.

QNB Finansbank Borç Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

QNB Finansbank borç sorgulama işlemleri E-devlet üzerinden de gerçekleştirilebilmektedir. Bunun için TC kimlik no ve şifre ile e-devlete giriş yapmanız gerekmektedir. Eğer e-devlet şifresine sahip değilseniz PTT şubelerinden e-devlet şifrenizi edinebilirsiniz. TC kimlik no ile şifreyle giriş yaptıktan sonra QNB Finansbank’a olan kredi borcunuzu öğrenmeniz mümkündür. Bunun yanı sıra 0 850 222 0 9 00 nolu telefon numarasını arayarak müşteri hizmetlerine bağlandıktan sonra borç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Enpara.com Borç Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

En para.com bankasına olan borçlarınızı öğrenmek için dijital platformları kullanabilirsiniz. Mobil bankacılık uygulaması ve intenet sitesi üzerinden en para.com banka borçlarınızı öğrenebilirsiniz. En para.com bankası QNB Finansbank’a bağlı bir banka olsa da en para.com ‘un sorgulama hizmetleri ayrı gerçekleştirilmektedir.

Banka borçları nasıl sorgulanır? Tek tıkla borç sorgulama nasıl yapılır? ile ilgili etiketler borç VakıfBank Akbank Denizbank e-Devlet banka borçları sorgulama borç sorgulama ekranı borç sorgulama nasıl yapılır
GÜNÜN VİDEOSU

Kerkük'te PKK'dan taşıma nüfus oyunu! Binlerce kaçak Kürt getirdiler...

Irak’ta 27 yıl aranın ardından ilk kez nüfus sayımı yapıldı. Genel nüfus sayımında usulsüzlük iddiaları gündeme bomba gibi düştü. PKK'nın Kerkük'ün demografik yapısını değiştirmek için Kerkük'e getirdiği binlerce kaçak Kürt'ün şehri terk ettiği görüntüler ortaya çıktı.