Barış Atay ve Orhan Aydın, Hatay'ı riskli bölge ilan eden hükümete karşı halkı nasıl örgütlediler!

2013 yılında Hatay İskenderun'da riskli mahallelerin belirlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Ancak TİP'li Barış Atay başta olmak üzere sanatçı Orhan Aydın ve birçok muhalif engel oldu ve bu çalışma yapılamadı. Bunun üzerine mahkeme 2017 ve 2022 yılında 'Riskli mahalle' kararını iptal etti. Sol örgütler ve Barış Atay'ın başını çektiği muhalifler galibiyet naraları atarken bu mahallelerde kentsel dönüşüm gerçekleşemedi ve depremde büyük yıkım yaşandı.

Hatay'ın İskenderun ilçesi depremin en sert vurduğu ve en ağır hasar bıraktığı noktalardan biri oldu. 2013 yılında Hatay İskenderun'da riskli mahallelerin belirlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Ancak burada sol örgütlerin kışkırtmalarına TİP'li Barış Atay başta olmak üzere sanatçı Orhan Aydın ve birçok muhalif destek verdi ve bu çalışma yapılamadı. Mahkeme 2017 yılında Bakanlığın, 2022 yılında ise Cumhurbaşkanlığı'nın 'Riskli mahalle' kararını iptal etti. Sol örgütler ve Barış Atay'ın başını çektiği muhalifler galibiyet naraları atarken bu mahallelerde kentsel dönüşüm gerçekleşemedi ve depremde büyük yıkım yaşandı.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI 2013'TE HAREKETE GEÇTİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 2013 yılında Hatay'ın İskenderun ilçesinde riskli mahallelerin belirlenmesi için harekete geçti. Riskli mahalleler belirlenecek, yapılar kentsel dönüşümle yenilenecekti.

Barış Atay ve Orhan Aydın, Hatay'ı riskli bölge ilan eden hükümete karşı halkı nasıl örgütlediler!

SOL ÖRGÜTLER VE MUHALİF SİYASETÇİLER ENGELLEDİ

Bakanlık, büyük bir direnç ile karşılaştı. Bunun nedeni ise TİP'li Barış Atay'ın ve sanatçı Orhan Aydın başını çektiği muhalif bazı siyasiler ile sol örgütlerin bölge halkını kışkırtmasıydı. Kamuoyu türlü çarpıtmalar ile yanlış bilgilendirildi ve Bakanlığın riskli mahalle belirleme çalışması sonuca ulaşamadı.

MAHKEME ÖNCE BAKANLIĞIN SONRA İSE CUMHURBAŞKANLIĞININ KARARINI İPTAL ETTİ

Hatay İskenderun'da yapılacak olan riskli mahalle çalışması ile ilgili süreç direniş sonrası yargıya taşındı. Mahkeme 2017 yılında Bakanlığın riskli mahalle kararını iptal etti. 2022 yılında ise Cumhurbaşkanlığı'nın benzer kararı yine mahkemece reddedildi.

Barış Atay ve Orhan Aydın, Hatay'ı riskli bölge ilan eden hükümete karşı halkı nasıl örgütlediler! - Resim : 2

SOL ÖRGÜTER GALİBİYET NARALARI ATTI, BUGÜN O BÖLGE YERLEBİR!

Bakanlığın riskli mahalleleri belirlemek için hayata geçirmek istediği çalışma sol örgütlerin engellemesi ve mahkeme kararı ile durdu. Sol örgütler bu gelişme sonrası galibiyet kutlamaları yaptı, sevinç naraları attı. 13 Şubat'ta depremin en sert vurduğu noktalar arasında sol örgütlerin ve Barış Atay'ın sevinç çığlıkları attığı o bölge de yer aldı.

SOSYAL MEDYADA YERDEN YERE VURULDU:

Barış Atay ve Orhan Aydın, Hatay'ı riskli bölge ilan eden hükümete karşı halkı nasıl örgütlediler! - Resim : 3

Barış Atay ve Orhan Aydın, Hatay'ı riskli bölge ilan eden hükümete karşı halkı nasıl örgütlediler! - Resim : 4

Barış Atay ve Orhan Aydın, Hatay'ı riskli bölge ilan eden hükümete karşı halkı nasıl örgütlediler! - Resim : 5

Barış Atay ve Orhan Aydın, Hatay'ı riskli bölge ilan eden hükümete karşı halkı nasıl örgütlediler! - Resim : 6

Barış Atay ve Orhan Aydın, Hatay'ı riskli bölge ilan eden hükümete karşı halkı nasıl örgütlediler! - Resim : 7

Barış Atay ve Orhan Aydın, Hatay'ı riskli bölge ilan eden hükümete karşı halkı nasıl örgütlediler! - Resim : 8

GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da korku dolu anlar! Ambarlı Mardaş Limanı'nda gemi yan yattı! Personeller tahliye edildi

İstanbul Ambarlı Mardaş Limanı'nda AMNAH isimli konteyner yüklü gemi sabaha karşı yan yattı. Konteynerlerden bazıları denize dökülürken bölgedeki çalışmalar devam ediyor. Gemi personeli hemen olay yerinden tahliye edildi.