Batı basınına soykırım perdeleme gezisi! Tüm masraflar İsrail'den...

Aralarında Spectator, Newsweek ve Sunday Express muhabirlerinin de olduğu bir grup gazeteci Haziran ayında Yahudi lobi kuruluşları tarafından İsrail’e götürülmüş ve soykırımı perdeleme amaçlı brifingler almış.

SUPERHABER

İsrail, Batı basınını istediği gibi yönlendirmek için Batılı gazetecileri İsrail’e getirtip, brifingler verdirdiği ortaya çıktı. Haziran ayında aralarında Spectator, Newsweek ve Sunday Express muhabirlerinin de bulunduğu bir grup gazeteci İsrail’e götürülerek eski MOSSAD şefi, İsrail devlet silah şirketi ve Gazze’deki soykırımda görev yapan askerlerle görüştürüldü.

İngiliz muhalif site Declassified'in haberine göre, geziyi İsrail yanlısı Avrupa İsrail Basın Derneği (EIPA) ve Amerika Ortadoğu Basın Derneği düzenledi. Beş günlük gezi programında, eski Mossad şefi, İsrail'in devlet silah şirketi ve Gazze'de görev yapan askerlerin yanı sıra Lahey’deki Uluslararası Adalet Divanı’nda İsrail’i savunan bir avukat ile Netanyahu'nun Likud Partisi'nden ismi açıklanmayan bir bakanla görüştürüldü.

Yaklaşık iki düzine olduğu belirtilen gazetecilerin daha önce eski MOSSAD şefi ve İsrail Savunma Bakanlığı'nda Siyasi-Askeri Büro Başkanı olan Zohar Palti'den Ortadoğu hakkında brifing aldığı da belirtiliyor.

Gezinin tüm masrafları İsrail destekli Avrupa İsrail Basın Derneği (EIPA) ve Amerika Ortadoğu Basın Derneği tarafından karşılandı.4

Palti’nin, bu yılın başlarında da bir başka EIPA heyetine benzer bir konuşma yaptığı da belirtiliyor.

Grubun bir diğer görüşmesi ise Lahey'deki Uluslararası Adalet Divanı duruşmalarında İsrail'i temsil eden avukat Tamar Kaplan'laydı.

TEK BİR FİLİSTİNLİ İLE GÖRÜŞTÜRÜLMEDİLER

Gazze sınırındaki Erez Sınır Kapısı'na giderek, İsrail Savunma Bakanlığı'na bağlı COGAT birimi tarafından "Gazze'ye günlük olarak giden insani yardımlar hakkında" tek taraflı olarak bilgilendirildi.

Gazeteciler ayrıca Lübnan sınırına götürüldü ve İsrail yanlısı brifingler aldı. Ayrıca sınırdan tahliye edilen İsrailliler ile görüştürüldü. Ancak gazeteciler tek bir Filistinli ile görüştürülmedi.

Geziye katılan Newsweek güvenlik muhabiri Ellie Cook ile Sunday Express gazetesinin diplomatik editörü Marco Giannangeli, sonrasında İsrail yanlısı yazılar yazdı. Giannangeli, basın gezisine katıldığını doğruladı. Giannangeli, İsrail yalanları dinlediklerini şu sözlerle itiraf etti: “Bir IDF subayının Avrupa İsrail Basın Birliği'ne (EIPA) bağlı gazetecilerden oluşan bir topluluğa… 'çocukların odalarına patlayıcılar yerleştirildi - çocuklar gerçekten bu patlayıcılarla çevrili yaşamak zorunda kaldı. Hamas işte bu kadar alaycı' dedi.”

Batı basınına soykırım perdeleme gezisi! Tüm masraflar İsrail'den... ile ilgili etiketler İsrail MOSSAD
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.