Batı medyası: Sarışınlar kahraman, karaşınlar terörist!

Ukrayna savaşı Batı medyasının ikiyüzlülüğünü bir kez daha gözler önüne serdi! Yıllardır işgal altında olan Filistin'de İsrail'e direnen halkı terörist ilan eden Batı dünyası, Ukraynalıların molotof kokteylleri ile Ruslara direnişini kutsuyor!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 8'inci güne girildi. Rus birlikleri ülkenin birçok kentini kuşatmış durumda, ülkedeki çatışmalardan kaçmaya çalışan siviller ise birçok sorunla yüz yüze kalıyor. Bu sorunların başında ise ırkçılık geliyor!

Ukrayna savaşı, Batı dünyasının kendi toplumundan farklı kesimleri nasıl düşmanlaştırdığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Batı medyasında Ukrayna'da hedef alınan toplumun "Arap ya da Afrikalı değil de sarışın mavi gözlü Avrupalılar olmasına" vurgu yapılarak, bu konuda kamuoyu desteği aranan mesajlar yer alıyor!

Diğer yandan, Ukrayna'dan ayrılmak isteyen Afrikalılar ten renkleri nedeniyle ırkçılığa uğruyor. Afrikalıların, Batı ülkelerine sivil halkın tahliyesini yapan otobüslerde en arka sıralara itildiği ve hatta trenlerden indirildiğine dair görüntüler servis ediliyor.

DİRENİŞTE ÇİFTE STANDART!

Batı medyası ülkede kalarak Rusya'ya direnmeyi tercih eden Ukrayna halkı konusunda da çifte standart uyguluyor.

Son günlerde sosyal medyaya düşen görüntülerde bazı Ukraynalıların, Rus tanklarına molotof kokteyli attığı görülüyor. Avrupa medyasında bu konuda geniş haberler yapılırken, molotof kokteyli üreten tesislerde çalışan siviller kahramanlaştırılıyor.

Ancak Batı'nın yıllardır İsrail işgali ile mücadele eden Filistinlilere bugüne kadar direnişlerinde böylesine bir destek vermemesi akıllarda soru işaretleri oluşturuyor.

Bu noktada sessiz kalmayan isimse, Batı'nın ikiyüzlü tutumunu yaptığı karikatür ile gözler önüne seren Carlos Latuff oldu.

Brezilyalı karikatürist Latuff son karikatüründe "sarışın ve mavi gözlü Avrupalıların" çatışma ve işgal konusunda takındığı ırkçı tutumu çizgileri ile eleştirdi.

Batı medyası: Sarışınlar kahraman, karaşınlar terörist! ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna
GÜNÜN VİDEOSU

Kapaklı'da CHP'li patrondan şişirme hesaba itiraz eden 2 arkadaşa feci dayak

Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde eğlenmek için müzikhole giden iki vatandaş, 2 bin 500 lira gelen hesap yerine pos cihazından 12 bin 500 lira çekilmesine itiraz edince dayak yedi. İşletmenin, CHP'li Belediye Meclis Üyesi Cengiz Gezer'e ait olduğu ortaya çıktı. Gezer'in de karıştığı darp olayında iki arkadaşın dövüldüğü anlar, güvenlik kamerasına yansıdı.