Bebeklere kilo aldırmak, bebeklerin sağlığını korumak için oldukça önemlidir. Bebeklerin bünyeleri yetişkinlere kıyasla çok daha hassastır. Bu nedenle bebeklerin gelişirken gereğinden fazla zayıf olmaları istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Zayıf bebekler sık sık hastalanabilir. Bu nedenle birçok anne bebeğime kilo nasıl aldırabilirim diye düşünebilir. Bebeklerin hastalanmalarını önlemek, onları sağlıklı besinlerle beslemek ve onlara özen göstermek kısa sürede kilo alarak toparlamalarına neden olur. Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta, bebeklerin ani ve fazla kilo almalarının da zararlı olduğudur.
Bebeğime Kilo Nasıl Aldırabilirim?
Bazı bebeklerde kilo alma problemi yaşanabilmektedir. Birçok kişi bebeğime kilo nasıl aldırabilirim araştırması yapmaktadır. Bebeklere kilo aldıran besinler ve yapılması gerekenlere haberimizden ulaşabilirsiniz.
Bebeklere Kilo Aldıran Besinler Nelerdir?
Bebeklere kilo aldıran besinler şöyle sıralanabilir;
· Bebe bisküvisi, bebeklerin severek tükettiği besinlerin başında gelir. Bebe bisküvisini ılık yoğurt ya da süt ile karıştırarak mama kıvamına getirip bebeğinize yedirebilirsiniz. Bunu düzenli olarak yaparsanız bebeğiniz yavaş yavaş kilo alacaktır.
· Bebeğinizi ilk 6 ay mutlaka emzirmelisiniz. Yeteri kadar anne sütü almayan bebeklerin gelişimi desteklenmez ve kilo almaları zorlaşır.
· Birçoğumuzun severek tükettiği hurma, püre haline getirilerek bebeklere yedirilebilir. Yalnızca bir adet olmak üzere yedirilen hurma, faydalı ve besleyicidir.
· Doğal yoğurt, bebeklerin ihtiyacı olan proteinin karşılanması için ideal bir seçimdir. Sütten kesilen bebeğinize hazır olmayan doğal yoğurttan her gün bir ya da iki kaşık yedirebilirsiniz.
· Avokado, yetişkinler için olduğu kadar bebekler için de faydalıdır. “bebeğim kilo almıyor, bebeğime kilo nasıl aldırabilirim” diye düşünen anneler 1 adetle sınırlı olacak şekilde avokadoyu püre haline getirerek bebeklerine verebilirler.
Bebekler Neden Zayıf Olurlar?
Bebeklerde kilo kaybı nedenleri şöyle sıralanabilir;
· Bebeklerin 6 aydan önce sütten kesilmesi çok tehlikelidir. Anne sütüyle 6 aydan az beslenen bebeklerde beslenme sorunları ve zayıflık görülebilir.
· Erken doğan bebeklerde zayıflık kronik bir sorundur. Erken doğan bebeklerin kilo alarak kendilerine gelmeleri zaman alabilir. Bu süreçte bakımı ihmal edilen bebekler hastalanarak daha çok zayıflayabilirler.
· Bebeklerin uzandıkları yerden sürekli hareket etmeleri de zayıflamalarına neden olur. Çeşitli nedenlerle uyku sorunu olan huzursuz ve fazla hareketli bebeklerde kilo kaybı sık görülür. Bebeklerin hareketli olmalarının nedeni hasta olmaları ya da gürültülü ve kalabalık bir evde yaşamaları olabilir.
· Bebeklerde genetik hastalıklar ya da doğduktan sonra meydana gelen rahatsızlıklar, ani ve uzun süreli kilo kayıplarına neden olabilir.
· Vitamin ve mineral eksikliği olan bebeklerde kilo kaybı sık görülür.
Bebeklerin Zayıflamaması için Neler Yapılması Gerekir?
Bebeklerin zayıflamaması için yapılması gerekenler şöyle sıralanabilir;
· Bebeğinize yedirdiğiniz mamalara çok dikkat etmelisiniz. Besleyici mamaları tercih ederek fazla ya da az olmayacak şekilde bebeğinize yedirmelisiniz.
· Bebekleri mama yemeğe zorlamak tiksinmelerine neden olabilir. Bebeğinizi zorlamak yerine ilgisini çekmeye çalışarak oyalandığı sırada onu beslemeyi deneyebilirsiniz.
· Bebeğiniz katı mamayla beslenmeye başladığında ona sık sık meyve püresi yedirmelisiniz. Meyve püresi hem bebeğinizin vitamin ve mineral ihtiyacını karşılayacak, hem de karnını doyuracaktır.
· Onun rahat uyuması ve huzursuz olarak gereğinden fazla hareket etmemesi için belirli aralıklarla doktor kontrolüne götürmelisiniz. Onu huzursuz eden herhangi bir rahatsızlığı varsa bu rahatsızlığın tedavi edilmesi fazla hareket etmesine engel olacaktır.