Bebeklerde öksürüğe ne iyi gelir, nasıl geçer? Bebekler için öksürük kürü

Öksürük durumu hemen hemen her yaş grubunda görülebilen bir reflekstir. Öksürük olarak bilinen bu durum yabancı partiküllerin, mikropların, tahriş edici maddelerin 0ve mukusun boğaz ve solunum yolundan temizlenmesini sağlayan istemli veya istemsiz bir refleks durumu olarak bilinir. Bu rahatsızlık türü akut, subakut ya da kronik olmak üzere farklı şekillerde görülmektedir. Bebeklerde öksürüğe ne iyi gelir? Bebeklerde öksürük nasıl geçer? İşte tüm detaylar…

Öksürük durumu ağız yolu ile enfeksiyon, virüs ve bakterileri dışarı atma yolu olarak bilinen bir durumdur. Öksürük genellikle virüslerden kaynaklanır ve tedavi edilmeden kendi kendine de iyileşebilmektedir. Daha çok bebeklerde ve küçük yaştaki çocuklarda görülebilen bir durum olarak bilinmektedir. Bebeklerdeki bu öksürük durumu hakkında vatandaşlar tarından sorulan birkaç soru bulunmaktadır. Bunlardan biri genellikle bebeklerde gece öksürüğü neden olur sorusu olmaktadır. Genellikle bebeğin bulunduğu odanın havasız oluşundan kaynaklıdır. Diğer bir soru ise 2 aylık bebekte öksürük neden olur? sorusu ebeveynler tarafından çok sık sorulan sorulardan birisi olmaktadır. Bebeklerde öksürük için neler yapılır? İbrahim Saraçoğlu kürü merak edilen bu soruyu yanıtlayacağız. Bebeklerde öksürük nedenleri işte detaylar. 

BEBEKLERDE ÖKSÜRÜK NASIL GEÇER?

  • Bebeklerde meydana gelen öksürük için yapmanız gereken bebek odasını sık sık havalandırın ve temiz havanın içeri girmesini sağlayın.
  • Bebeğin bulunduğu ortamda kesinlikle sigara içmeyin.
  • Bebeğinizin bulunmuş olduğu odaya kesinlikle parfüm ve oda kokularını sıkmamaya özen gösterin. Bu tür kimyasal barındıran ürünler bebeğinizin öksürüğünü şiddetlendirir ve bebeğinize zarar vermektedir.
  • Küçük yaştaki bebeğinizin odasının çok sıcak olmamasına özen gösterin.
  • Doktorunuzun önermiş olduğu ilaçları düzenli aralıklarla bebeğinize veriniz.
  • Alerji yapan ürünleri bebeğinize giydirmeyin ve içirmeyin.
  • Bebeğinize bitki çaylarını yavaş yavaş verebilirsiniz.

 

BEBEKLERDE ÖKSÜRÜĞE NE İYİ GELİR?

Bebeklerde öksürüğe iyi gelen yöntemlerin başında bal gelmektedir. Bal olarak bilinen bu lezzetli ve bir o kadar sağlık dostu oluşu ile bilinen bu besin bebeklerde oluşmuş balgamlı öksürüğe iyi gelmektedir. Balı bir tatlı kaşığı ve bir çay kaşığı balı sütle karıştırıp 1 yaşından büyük bebeğinize verebilirsiniz.          

BEBEKLERDE ÖKSÜRÜĞE İYİ GELEN İBRAHİM SARAÇOĞLU KÜRÜ

Hatmi çiçeği kürü;

Öncelikle bu kür için 4-5 adat hatmi çiçeği tomurcuğunu hazır hale getirin.

Daha sonra yarım bardak bir suyun içine hatmi çiçeği tomurcuğunu ekleyin.

Ardından ocağa koyarak kaynatın ve ılımaya bırakınız.

Daha sonra 3 yaşından büyük olan çocuğunuza içirin.

BEBEKLERDE ÖKSÜRÜK NEDENLERİ

Öksürük durumu daha çok küçük yaştaki bebeklerde ve çocuklarda yaygın bir şekilde görülebilen bir semptomdur. Bunun sebepleri arasında bebeklerde burun tıkanıklığı ve öksürük genelde düşük bağışıklık sisteminden dolayı olmaktadır. Ayrıca; Solunum yollarının tahriş yapması durumu, soğuk algınlığı hastalıkları ve alerjiye bağlı rahatsızlıklarda bebeklerde öksürük nedeni oluşturan sebeplerden olmaktadır.

BEBEKLERDE ÖKSÜRÜK İÇİN NELER YAPILIR?

Küçük yaştaki bebeklerde meydana gelen öksürük için yapmanız gereken; Evinizde sıcak suyu açıp buharlaşma ortamı sağlayınız. Daha sonra olabildiğince bebeği banyoda oyalamaya çalışın. Diğer bir yöntem ise 1 yaşından büyük bir çocuğunuz var ise ılık suya birkaç damla limon damlatın ve bal ekleyip bebeğinize içirin.

BEBEKLERİN ÖKSÜRÜĞÜNÜ NE KESER?

Hastanelere gitmeden küçük yaştaki bebeklerde öksürüğe doğal çözüm olarak evde yapabileceğiniz yöntemler mevcuttur. Bunlar; 

  • Pekmez ve karabiber karışımı
  • Tereyağı ve pekmez
  • Ihlamur ve ayva yaprağı ile yapabileceğiniz doğal ve bitkisel bu yöntemler ile bebeğinizin öksürüğünü giderebilirsiniz.
GÜNÜN VİDEOSU

Dilan Polat'ın hayranı pes dedirtti: Cezaevine girdiğinizde kalp krizi geçirdim!

Dilan Polat cezaevine girince kalp krizi geçirdiğini söyleyen hayranı, Polat ile bir araya gelince ağladı.