Bekçi adaylarının başvuru süresi uzatıldı!
Bekçi personelleri hakkında pek çok sosyal medya sitesinde bekçilerin sivil olarak görev yaptığı belirtilmektedir. Ancak bekçi personellerinin kahverengi üniformaları bulunmakta olup kahverengi üniforma ile görev yapmaktadır. Bekçi arması ile polis armasına oldukça yakın ve rengi kahverengidir. Kamuya geri getirilen bekçi pozisyonu için personel alımları gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Bilindiği üzere bekçi kadrosu kamuda eskiden vardı ancak daha sonra yapılan yenilikler ile bekçi kadrosu kaldırıldı ve şimdi tekrar bekçi kadroları getirildi. Şu anda Türkiye geneli pek çok ilde bekçi personelleri bulunmaktadır. 2017 lise mezunu bekçi alım başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? 2017 bekçi maaşları ne kadar? Detaylar haberimizde...
2017 Lise mezunu bekçi alım süresi uzatıldı. Kamuya geri getirilen bekçi pozisyonu için personel alımları gerçekleştirilmeye devam ediliyor. Bilindiği üzere bekçi kadrosu kamuda eskiden vardı ancak daha sonra yapılan yenilikler ile bekçi kadrosu kaldırıldı ve şimdi tekrar bekçi kadroları getirildi. Kamuya alınan bekçiler Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine bağlı olarak çalışmakta olup İçişleri Bakanlığı personeli olarak sayılmaktadırlar. 2017 lise mezunu bekçi alım başvurusu nasıl yapılır? Başvuru şartları neler? 2017 bekçi maaşları ne kadar? Detaylar haberimizde...
BEKÇİ ALIM SÜRESİ UZATILDI
772 Sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu uyarınca gerçekleştirilen istihdamlarla yeniden işlerlik kazandırılan ve ilgili kanunlarda yapılan değişiklikle Emniyet Hizmetleri Sınıfına aktarılan Çarşı ve Mahalle Bekçilerimizin, “önümüzdeki dönemde kamu güvenliğinin sağlanmasında genel kolluk kuvvetlerimize yardımcı mahiyette aktif olarak görev yapması” amaçlanmaktadır.
Bu kapsamda İçişleri Bakanlığımızca, ilimize bağlı (39) ilçemizde görevlendirilmek üzere daha önce tahsis edilen 700 kişilik Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadrosu haricinde 2000 kişilik Çarşı ve Mahalle Bekçisi kadrosu daha tahsis edilmiştir.
1. Belirtilen kadrolar için adaylarda aranan şartlar, Devlet Personel Başkanlığı, Valiliğimiz, (39) Kaymakamlığımız, İl Emniyet Müdürlüğümüz ve Türkiye İş Kurumu resmi internet sitelerinde 24 Ekim 2017 tarihinden itibaren yayımlanmaktadır.
2. Başvuru yapacak adaylarda aşağıda belirtilen şartlar aranmaktadır.
a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,
b)Başvuru yaptığı ilde 1 yıldır ikamet ediyor olmak,
c)Askerlik görevini yapmış olmak,
d)30 yaşından gün almamış olmak,
e)6 aydan fazla hapis cezasından hükümlü bulunmamak.
3.Kamuda Emniyet Hizmetleri Sınıfında Çarşı ve Mahalle Bekçisi unvanında görev almak isteyen adayların, İlçe Emniyet Müdürlüklerimize şahsen yapacakları başvurular 09 Kasım 2017 tarihten itibaren kabul edilmektedir.
4.Başvurusu kabul edilen adaylardan sırasıyla “sözlü ve yazılı sınavlarda başarılı olan, Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması olumlu olan ayrıca sağlık kurulu raporunda Emniyet Hizmetleri Sınıfında çalışmasında mahsur görülmeyenlerin” 2018 yılı Ocak ayı içerisinde atamalarının yapılması planlanmaktadır.
5.Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adaylık son başvurusu tarihi olarak 22 Kasım 2017 ilan edilen tarihin, İlce Emniyet Müdürlüklerimize yapılan yoğun başvurular nedeniyle 24 Kasım 2017 saat:17.00’e mesai bitimine kadar uzatılmıştır.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.
BEKÇİ MAAŞLARI NE KADAR?
Bekçiler ilk atamalarının ardından ortalama 2 bin 800 - 2 bin 900 liradan başlayan maaşlar ile çalışmakta ve görev yeri, görev bölgesi, evli olup olmaması, çocuğunun olup olmaması gibi durumlara göre farklı maaşlar alabilmektedir.
SÖZLÜ VE YAZILI SINAV TARİHLERİ
772 sayılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi Kanunu kapsamında Emniyet Hizmetleri Sınıfında İstanbul ile mülki sınırları içerisindeki 39 ilçede görevlendirilecek çarşı ve mahalle bekçileri sözlü, ardından yazılı sınava alınacak. Sözlü sınav 5- 13 Aralık tarihleri arasında yapılırken; yazılı sınav 24 Aralık tarihinde yapılacak.
SÖZLÜ SINAV DETAYLARI
a. Sözlü sınavda başarılı olan adaylar, daha sonra başvurunun kabul edildiği İlçe Emniyet Müdürlüğünün bağlı olduğu Kaymakamlık internet sayfalarında yayınlanacak tarihte ve yerlerde yazılı sınava gireceklerdir.
b. Sözlü sınav tarihi ve yeri, başvurunun alındığı İlçenin Kaymakamlık resmi internet sitelerinde ayrıca ilan edilecek ve adaylara duyurulacaktır.
c. Sözlü sınava girmeye hak kazananların, sınav yerleri mülki amirliklerce adaylara verilecek “Sınav Giriş Belgesinde” belirtilecek olup, sözlü sınava “Sınav Giriş Belgesi” ile girilecektir. “Sınav Giriş Belgesi”ni göstermeyenler sınavlara alınmayacaktır.
d. Sözlü sınavda adayların, kültür durumu ile beraber;
1. Genel görünüş itibariyle bekçiliğe girmeye elverişli olup olmadığı,
2. Hal ve tavır, vakara uymayan konuşma itiyadı, laubali ve yılışık hareketleri,
3. Herhangi bir düşünce ve duygunun sözle anlatılmasında güçlük çekilme veya aksaklık gibi bekçiliğe girmeğe mani halleri olup olmadığı değerlendirilecektir.
e. Başvuruda bulunan adaylardan, sözlü sınavda yüz tam puan üzerinden yetmiş (70) puan alan adaylar başarılı sayılarak yazılı sınava çağrılacaktır.
f. Sözlü sınav sonuçları başvurunun kabul edildiği İlçenin Kaymakamlık internet adresinden ilan edilecektir.
YAZILI SINAV DETAYLARI
a) Yazılı sınav 24 Aralık 2017 tarihinde yapılacaktır.
b) Sözlü sınavda başarılı olan adaylar, kendilerine verilecek Sınav Giriş Belgesinde belirtilen yer ve saatte yapılacak olan yazılı sınava gireceklerdir. Sınav Giriş Belgesini getirmeyen adaylar yazılı sınava alınmayacaktır.
c) Yazılı Sınav sorulan Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi ve Matematik derslerinden tertip olunacaktır.
d) Yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli (50) soru yöneltilecek olup, sınav süresi (60) dakika olacaktır.
e) Sınavda adayların diğer adaylar ile konuşmaları, birbirinden veya dışardan kopya almaları yasaktır. Bu hareketleri yaptıkları görülenler derhal sınav dışı edilecek ve kâğıtlarına durum işaret edilecektir. Bu husus sınav sonunda düzenlenecek tutanağa da kaydedilecektir.
f) Sınava özürlü veya özürsüz olarak saatinde girmemiş olanlar o sınava girme hakkını kaybetmiş sayılacaktır. Bu nedenle adayların sınavdan en az 15 dakika Önce sınav salonunda yerlerini alacak şekilde hazır olması gerekmektedir.
g) Her bir soru (2) puan olmak kaydıyla, yazılı sınavlar 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek ve yanlış cevaplar doğruyu götürmeyecektir.
YAZILI SINAV NASIL UYGULANACAK?
a. Yazılı sınav tarihi ve yeri başvurunun alındığı İlçenin Kaymakamlık resmi internet sitelerinde ayrıca ilan edilecek ve adaylara duyurulacaktır.
b. Yazılı Sınav soruları Türkçe, Tarih, Matematik ve Genel Kültür derslerinden tertip olacaktır.
c. Yazılı sınavın şekli, sınav süresi ve sınavda sorulacak soru adedi Valilikçe oluşturulan Komisyonca belirlenecektir.
d. Sınava özürlü veya özürsüz saatinde girmemiş olanlar o sınava girme hakkını kaybetmiş sayılacaktır.
e. Yazılı sınavlar yüz tam puan üzerinden değerlendirilecektir.
f. Yazılı sınav sonuçları başvurunun kabul edildiği İlçenin Kaymakamlık internet adresinden ilan edilecektir.