Beklenen açıklama geldi! Türkiye gri listeden çıktı

Mali Eylem Görev Gücü (FATF), Türkiye'nin gri listeden çıktığını açıkladı. Konu ile alakalı Hazine ve Maliye Bakanlığı açıklama yaparken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Kaynak girişimiz hızlanacak, borçlanma maliyeti düşecek” dedi. İşte detaylar...

Kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele politikalarını koordine etmek ve değerlendirmekle görevli uluslararası kuruluş olan Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Türkiye'yi 'gri listeden' çıkardığını resmen duyurdu.

FATF'den yapılan açıklama şöyle:

"Türkiye, taahhütlerini yerine getirmek için kara para aklamanın önlenmesi ve terörizmin finansmanıyla mücadele rejiminin etkinliğini güçlendirdi

Türkiye'nin kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadeledeki ilerlemelerini memnuniyetle karşılıyoruz

Türkiye'nin kara para aklama ve terörizmin finansmanına karşı caydırıcı yaptırımlar uygulayarak eksikliklerini giderdi."

Beklenen açıklama geldi! Türkiye gri listeden çıktı

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA GELDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

"Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) bugünkü toplantısında ülkemiz Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek tarafından temsil edilmiştir. Atılan doğru adımlar sayesinde Türkiye gri listeden çıkarılmıştır. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Adalet, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarımız başta olmak üzere tüm kamu ve özel sektör paydaşlarımızın katkısıyla elde edilen bu sonuç, finansal sistemimize güveni daha da artırarak program hedeflerine ulaşmamızı kolaylaştıracaktır.

Bu sürece katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz.

Türkiye terörizmin finansmanı ve kara paranın aklanmasıyla mücadelesini bundan sonra da uluslararası standartlarla tam uyum içinde kararlılıkla yürütecektir.

Bu çerçevede, MASAK ve diğer kurumların idari ve teknik kapasitesi daha da güçlendirilecek; gerektiğinde yasal ve idari düzenlemeler aynı hassasiyetle hayata geçirilecektir."

Beklenen açıklama geldi! Türkiye gri listeden çıktı - Resim : 2

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ'DAN AÇIKLAMA

Konu ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ilk yorumunu Bloomberg ile paylaştı. Yılmaz,  “Kaynak girişimiz hızlanacak, borçlanma maliyeti düşecek” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

 

Beklenen açıklama geldi! Türkiye gri listeden çıktı ile ilgili etiketler ekonomi Hazine ve Maliye Bakanlığı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz