Ben Chilwell kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda oynadı?

Fenerbahçe, Ferdi Kadıoğlu'nun ayrılığı sonrası sol bek pozisyonu için yeni bir transfer planıyla gündeme geldi. Sarı-Lacivertlilerin Chelsea'nin yıldız sol beki Ben Chilwell için çalışmalara başladığı söyleniyor. Peki, Ben Chilwell kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda oynadı? İşte, Ben Chilwell'in futbol kariyeri!

 

Ferdi Kadıoğlu'nun takımdan ayrılmasının ardından Fenerbahçe, sol bek pozisyonu için yeni bir transfer arayışına girdi. Sarı-Lacivertlilerin hedefindeki isim ise Chelsea'de forma giyen Ben Chilwell. İngiliz futbolcunun transferi için görüşmelere başlandığı iddia ediliyor. Peki, Ben Chilwell kimdir? Kaç yaşında ve hangi takımlarda forma giydi? İşte Ben Chilwell'in futbol kariyerine dair detaylar!

Ben Chilwell kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda oynadı?

BEN CHİLWELL KİMDİR?

Chelsea'nin yıldız sol beki Ben Chilwell, İngiliz futbolunun parlayan isimlerinden biri olmaya devam ediyor. 21 Aralık 1996 doğumlu olan Chilwell, profesyonel kariyerine Leicester City altyapısında başladı ve kısa sürede büyük bir çıkış yakaladı.

Leicester City Yılları Chilwell, Leicester City altyapısında yeteneklerini sergileyerek 2014-15 sezonunun sonunda "Yılın Akademi Oyuncusu" ödülüne layık görüldü. Bu başarısının ardından, yeni teknik direktör Claudio Ranieri tarafından A takıma alınarak 30 numaralı formayı giyme şansı buldu. Chilwell, profesyonel olarak ilk maçına 27 Ekim 2015 tarihinde Lig Kupası'nda Hull City karşısında çıktı. 19 yaşındaki oyuncu, maçta 90 dakika forma giydi ancak Leicester, penaltı atışlarında rakibine 5-4 yenilmekten kurtulamadı.

Chilwell'in yetenekleri, Championship ekiplerinden Huddersfield Town tarafından da fark edildi ve genç oyuncu, 19 Kasım 2015'te bu takıma kiralandı. 28 Kasım 2015 tarihinde Middlesbrough'a karşı oynanan ve 2-0 kaybedilen maçta Huddersfield formasıyla ilk kez sahaya çıktı.

Leicester City'e döndükten sonra, 20 Ocak 2016'da FA Cup'ta Tottenham Hotspur'a karşı ev sahibi olarak oynadığı ilk maçta forma giydi. Ancak, Chilwell'in takımı bu maçtan 2-0'lık mağlubiyetle ayrıldı.

Chelsea'deki Başarıları Chilwell'in Leicester City'deki performansı, Premier Lig'in dev kulüplerinden Chelsea'nin dikkatini çekti ve 2020 yılında Chelsea'ye transfer oldu. Burada gösterdiği performansla hem kulübünde hem de İngiltere Milli Takımı'nda önemli bir oyuncu haline geldi. Chelsea formasıyla Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak kariyerine büyük bir başarı ekleyen Chilwell, şu an Premier Lig'in en etkili sol beklerinden biri olarak anılıyor.

Ben Chilwell kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi takımlarda oynadı? ile ilgili etiketler Fenerbahçe
GÜNÜN VİDEOSU

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünya liderlerine çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Toplumlarımızı zehirleyen her türlü nefret söylemine, ırkçılığa ve aşırı sağ akımlara karşı demokrasilerimizi korumak zorundayız. Tüm bu hedefleri gerçekleştirmek için ihtiyacımız olan, çok taraflı sistemi dünyanın beşten büyük olduğu şiarını merkeze alarak adalet ve hakkaniyet ekseninde yeniden şekillendirmektir” dedi.