Beşiktaş Şampiyonlar Ligi grubundan nasıl çıkar?

Napoli ile İstanbul'da berabere kalan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi grubunda 6 puana yükseldi. Peki Beşiktaş bu gruptan nasıl çıkar?

Şampiyonlar Ligi'nde aldığı sonuçlarla alkış alan Beşiktaş, Napoli'yi İstanbul'da elinden kaçırdı. İstanbul'dan 1-1'lik beraberlikle ayrılan siyah-beyazlılar gruptaki puanını 6'a yükseltirken Napoli ve Dinamo Kiev'i yenen Benfica 7 puana yükseldi. Kara Kartal'ın gruptan çıkma olasılığı gayet yüksek. Peki Beşiktaş Şampiyonlar Ligi grubundan nasıl çıkar?

Durum ne?

Şenol Güneş'in takımı ikili averajda Napoli'ye üstünlük sağladı. Olası bir puan eşitliği durumda rakibinin önüne geçecek.

Siyah beyazlı ekip 23 Kasım tarihinde Vodafone Arena'da Benfica'yı konuk edecek. Talisca'nın son dakika golüyle Portekiz'den alınan altın değerinde puanın önemi maçlar ilerledikçe artıyor. İstanbul'da ortaya çıkacak 0-0'lık sonuç, ikili averajda Beşiktaş'ı rakibinden öne taşıyacak. 1-1'lik bir sonuçta, iki ekip arasındaki puan eşitliği durumunda genel averaja bakılacak. 2-2 ve daha üzeri gollü beraberliklerde ise ikili averajda üstün olan taraf Benfica olacak.

Beşiktaş nasıl tur atlar?

7 puanlı Napoli ve Benfica'nın ardında 6 puanla üçüncü sırada yer alan Beşiktaş, kalan iki maçı kazanması durumunda doğrudan gruptan çıkacak. Ancak Kartal için tek çare bu değil...

Beşiktaş'ın gruptan çıkması için en önemli virajı, Benfica maçı olacak. Kartal, Benfica karşısında berabere kalırsa, Dinamo Kiev'in Napoli'den puan almasını bekleyip umudunu son haftaya taşıyacak. Öte yandan Beşiktaş, Benfica'ya kaybederse, Portekiz ekibi 10 puanla gruptan çıkmayı garantileyecek. Bu senaryoda Beşiktaş, Napoli'nin Dinamo Kiev karşısında puan kaybını bekleyip umutlarını son haftaya taşıyacak ve son maçta Dinamo Kiev'i devirip, Benfica'nın Napoli karşısında kazanmasını ya da berabere kalmasını bekleyecek.

Beşiktaş Şampiyonlar Ligi grubundan nasıl çıkar? ile ilgili etiketler Beşiktaş UEFA Şampiyonlar Ligi gruptan nasıl çıkar
GÜNÜN VİDEOSU

Ayvalık'ta Atatürk heykeline balyozla saldıran şahsı vatandaşlar etkisiz hale getirdi

Ayvalık'ta Atatürk heykeline çıkarak elindeki balyozla saldıran M.Ç. isimli şahıs, vatandaşların müdahalesi ile etkisiz hale getirildi. Görüntüler sosyal medyada gündem oldu.