Bilgehan Baykal kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

Bilgehan Baykal, Türkiye’nin bilişim sektöründe önde gelen isimlerinden biri olarak dikkat çekmektedir. Akademik kariyerinden sektör liderliğine uzanan geniş bir yelpazede başarılar elde eden Baykal, hem yerel hem de uluslararası alanda kim olduğu merak ediliyor. Peki, Bilgehan Baykal kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte, Bilgehan Baykal'ın hayatı!

Bilgehan Baykal, Türkiye'nin bilişim sektöründe öne çıkan ve adından sıkça söz ettiren bir isim olarak karşımıza çıkıyor. Hem akademik dünyada hem de sektörel alanda geniş bir yelpazede başarılar elde eden Baykal, kariyer yolculuğuyla dikkatleri üzerine çekiyor. Peki, Bilgehan Baykal kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? İşte, Bilgehan Baykal'ın hayatı!

Bilgehan Baykal kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor?

BİLGEHAN BAYKAL KİMDİR?

Bilgehan Baykal, İstanbul doğumlu bir mühendis, akademisyen ve bilişim sektörünün önde gelen isimlerinden biridir. 1975 yılında doğan Baykal, İTÜ Makina Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Eğitimine Amerika'da University of Maine’de Pre-MBA, İngiltere'de Henley Management School’da MBA ve Marmara Üniversitesi'nde kalkınma iktisadı yüksek lisansı ile devam etmiştir. Ayrıca, Avrupa Birliği iktisadı üzerine Marmara Üniversitesi’nde doktora yapmıştır.

Bilgehan Baykal, 20 yılı aşkın süredir bilişim sektöründe hem Türkiye'de hem de uluslararası arenada önemli pozisyonlarda görev almıştır. Kariyerinin yanı sıra ekonomi, dijitalleşme ve küreselleşme konularında derinlemesine bilgi sahibidir ve bu alanlarda köşe yazıları kaleme almıştır. Bilgehan Baykal aynı zamanda "Teknik Değişimin Ekonomisi" adlı kitabın yazarları arasında yer almakta ve Türkiye Siyasal Ekonomi Sosyal Araştırmalar Vakfı (TÜSES) yönetim kurulu üyeliği yapmaktadır. Galatasaray Spor Kulübü'nün de aktif bir genel kurul üyesidir.

Bilgehan Baykal, özellikle bilişim sektöründeki deneyimi, akademik başarıları ve yazılarıyla tanınmaktadır. 

Bilgehan Baykal kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor? ile ilgili etiketler Bilgehan Baykal
GÜNÜN VİDEOSU

Narin Güran'ın acılı babası Halk TV’ye adeta ateş püskürdü: 'Be utanmazlar' diye seslendi!

Narin Güran'ın gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan babası Arif Güran, CNN Türk'e önemli açıklamalar yaptı. CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün moderatörlüğünü yaptığı Akıl Çemberi programında konuşan acılı baba Halk TV’ye hitaben “Be Utanmazlar!” diye tepki göstererek adeta ateş püskürdü.