Bilgi Üniversitesi yıllık kaç para? Nerede? Nasıl gidilir?

Üniversite sınavın sona ermesiyle birlikte başarılı öğrencilerin ilk tercihlerinden biri Bilgi Üniversite'si olacak. Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden birisi olan Bilgi Üniversitesi geleceği parlak öğrenciler yetiştiriyor. Peki Bilgi Üniversitesi yıllık kaç para? Nerede? Bilgi Üniversitesi'ne nasıl gidilir? Detaylar haberimizde...

Bilgi Üniversitesi yıllık kaç para? 2018 YKS'nın bitişiyle birlikte öğrencileri üniversite tercih heceycanı sardı. Başarılı öğrencilerın ilk tercihlerinden biri olacak olan Bilgi Üniversitesi hakkında öğrenciler merak içinde. Türkiye'nin en köklü okullarından biri olma özelliğide olan Bilgi Üniversitesi geleceği parlak öğrenciler yetiştiriyor. Peki Bilgi Üniversitesi kaç para? Nerede? Bilgi Üniversitesine nasıl gidilir? Detaylar haberimizde...

Bilgi Üniversitesi yıllık kaç para? Nerede? Nasıl gidilir?

'Non scholae, sed vitae discimus' (Okul için değil yaşam için öğrenmeliyiz) ilkesiyle yola çıkan İstanbul Bilgi Üniversitesi, 7 Haziran 1996 tarihinde Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından yapılan müracaat ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilen 4142 sayılı kanunla, bir Vakıf Üniversitesi olarak Türk Üniversite Sistemi içerisinde, kamu tüzel kişiliğine sahip bir kurum olarak yerini aldı.

 

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ YILLIK ÜCRETLERİ İÇİN TIKLAYINIZ 


KUŞTEPE VE DOLAPDERE KAMPÜSLERİ

İstanbul Bilgi Üniversitesi kurulduğundan beri muhtelif süreçlerde bünyesine aldığı Kuştepe (32.000 m2), Dolapdere (21.000 m2), santralistanbul (ek bina ile 148.000 m2) ve Kozyatağı (4.300 m2) olmak üzere 4 kampüste toplam yaklaşık 206.000 m2 alanda öğrencilerine ve Türkiye'deki akademik hayata katkı sağlamaktadır.

 

21 yılda Türkiye'de birçok ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi, 2006'da eğitim ve araştırma kalitesini artırmak ve Türkiye'de dünya ile rekabet edebilecek bir üniversitenin olması hedefleriyle dünyanın en büyük uluslararası eğitim ağlarından olan Laureate Education ile uzun vadeli bir işbirliğine gitti ve bu ağın bir parçası oldu.


7 fakülte
3 enstitü
4 yüksekokul
3 meslek yüksek okulu
150'den fazla program


23.000 öğrencisi, yaklaşık 1.000 akademik personeli, 7 fakültesi, 3 enstitüsü, 4 yüksekokulu ve 3 meslek yüksek okulu ile lisans, lisansüstü, önlisans öğretimi verilen 150'yi aşkın programıyla öğretime devam etmektedir. 2017 itibariyle 30.000'den fazla mezun vermiştir.

 Bilgi Üniversitesi yıllık kaç para? Nerede? Nasıl gidilir? - Resim : 2

1) KABATAŞ Vapur İskelesi – Hekimoğlu Ali Paşa Çeşmesi önünden kalkan BİLGİ Üniversitesi ücretsiz servisleri (Kağıthane Tüneli sizi hızlıca santralistanbul’a ulaştırıyor.)

2) HALICIOĞLU’ndan (Metrobüs durağı) kalkan BİLGİ Üniversitesi ücretsiz servisleri (Sadece 10 dakikada santralistanbul’dasınız!)

3) TAKSİM-GÜMÜŞSUYU PERON’dan kalkan 37T otobüsü (Sadece 6 durak! Kağıthane Tüneli sizi hızlıca santralistanbul’a ulaştırıyor.) (Saat bilgisi için lütfen tıklayınız.)

4)TAKSİM-GÜMÜŞSUYU PERON’dan kalkan 49T otobüsü (Sadece 6 durak! Kağıthane Tüneli sizi hızlıca santralistanbul’a ulaştırıyor.)

5) ŞİŞLİ’den kalkan tüm 49 otobüsleri

6) ŞİŞLİ’den kalkan Alibeyköy dolmuşları

ile santralistanbul’a gelebilirsiniz.

Bilgi Üniversitesi yıllık kaç para? Nerede? Nasıl gidilir? - Resim : 3
santralistanbul’a ulaşım çeşitli yollardan sağlanabilmektedir.

1) İstanbul Bilgi Üniversitesi Shuttle Hizmeti: Kabataş-santralistanbul ücretsiz shuttle hizmetinden yararlanabilirsiniz. Güncel Shuttle bilgileri için lütfen tıklayınız. (Var ise) özellikle belirtilmiş tarih aralıklarına lütfen dikkat ediniz.

2) İETT Otobüsleri: Başta Şişli, Taksim ve Eminönü olmak üzere birçok noktadan kalkan otobüsler ile santralistanbul’a ulaşabilirsiniz. santralistanbul’dan geçen otobüs hat bilgisine İETT WEB SİTESİNDE ‘Hat veya Durak Arayın’ kısmına BİLGİ ÜNİVERSİTESİ yazarak ulaşabilirsiniz..

3) Özel Araç: Özel aracınız ile gelmek isterseniz santralistanbul’da ücretli otopark mevcuttur. Aşağıdaki haritadan yararlanarak santralistanbul’a kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 


ÖSYM
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, kısaca ÖSYM, yükseköğretim programlarına girmek için başvuran adaylar arasından, başarılı olma olasılıkları diğerlerinden daha yüksek olanları seçerek bu programlara yerleştirmek amacı ile 1974 yılında kurulmuş olan devlet kurumudur. Merkezi Ankara'da bulunur.

Kurum ilk olarak 22 Kasım 1974 tarihinde, Üniversitelerarası Kurul tarafından, 1750 sayılı Üniversiteler Kanununun 52. Maddesine göre, "Üniversitelerarası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÜSYM)" adıyla kuruldu. 1981 yılında yürürlüğe giren 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Yükseköğretim Kurulu'na (YÖK) bağlanarak" Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)" adını almıştır.

ÖSYM'nin görevleri 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 10. Maddesinde şu şekilde belirlenmiştir:

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, Yükseköğretim Kurulunun tespit ettiği esaslar çerçevesinde yükseköğretim kurumlarına öğrenci alınması amacıyla sınavları hazırlayan ve yapan, öğrenci isteklerini de göz önünde tutarak Yükseköğretim Kurulunun tespit ettiği esaslara göre değerlendiren, öğrenci adaylarının yükseköğretim kurumlarına yerleştirilmesini sağlayan ve bu faaliyetlerle ilgili araştırmalar ve diğer hizmetleri yapan Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na bağlı bir kuruluştur.

Bilgi Üniversitesi yıllık kaç para? Nerede? Nasıl gidilir? ile ilgili etiketler 2018 YKS üniversite bilgi üniversitesi tercih
GÜNÜN VİDEOSU

Diyarbakır'da üzücü olay: Yolda yürürken bir anda yere yığıldı! Gerçek sonradan ortaya çıktı...

Diyarbakır'da bir vatandaş, kaldırımda yürüdüğü sırada kalp krizi geçirerek yola yığıldı. Hastaneye kaldırılan vatandaş, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.