Binali Camgöz kimdir, ne yaptı, nereli, neden tutuklandı?

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), uluslararası suç dünyasının önde gelen isimlerinden biri olan Binali Camgöz’ü başarılı bir operasyonla Türkiye’ye getirdi. Karadağ'dan iade edilen Camgöz, "Camgöz Grubu" olarak bilinen organize suç örgütünün lideri olarak tanınıyor. Bu operasyon ardından 'Binali Camgöz kimdir?' sorusu bir çok vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki, Binali Camgöz kimdir, ne yaptı, nereli, neden tutuklandı? İşte, Binali Camgöz hakkında merak edilenler!

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), uluslararası suç dünyasının önemli isimlerinden biri olarak bilinen Binali Camgöz'ü gerçekleştirdiği başarılı bir operasyonla Türkiye'ye getirdi. Karadağ'dan iade edilen Camgöz, "Camgöz Grubu" olarak bilinen organize suç örgütünün lideri olarak tanınıyor.

Binali Camgöz kimdir, ne yaptı, nereli, neden tutuklandı?

Binali Camgöz'ün Türkiye'ye getirilmesi sonrası, birçok kişi "Binali Camgöz kimdir?" sorusunun yanıtını merak etmeye başladı. Camgöz, uzun yıllardır çeşitli suç faaliyetleri ile gündeme gelen ve organize suç örgütü liderliği ile tanınan bir isim. Peki, Binali Camgöz kimdir, ne yaptı, nereli ve neden tutuklandı? İşte Binali Camgöz hakkında merak edilenler...

BİNALİ CAMGÖZ KİMDİR?

1970 yılında İstanbul’da doğan Binali Camgöz, Türkiye’nin en büyük organize suç örgütlerinden birinin lideridir. Suç dünyasında "Deniz" kod adıyla bilinen Camgöz, 1990’lı yıllardan itibaren uyuşturucu kaçakçılığı, silah ticareti ve çeşitli organize suç faaliyetleriyle adını duyurdu. Yıllardır uluslararası güvenlik birimlerinin dikkatini çeken bu yüksek profilli suç figürü, Interpol tarafından çıkarılan kırmızı bültenle aranıyordu.

BİNALİ CAMGÖZ TUTUKLANDI MI?

Binali Camgöz’ün tutuklanması, Karadağ yargısı ve MİT’in iş birliğiyle gerçekleşti. Karadağ Adalet Bakanı Bojan Bozovic, Camgöz’ün iadesini kamuoyuna duyururken, yerel yetkililer onun ulusal güvenlik için tehdit oluşturduğunu belirtti. Karadağ Suç Dairesi Başkanı Lazar Scepanovic ise Camgöz’ün yoğun güvenlik önlemleri altında Türkiye’ye gönderildiğini açıkladı. Bu süreçte 40’tan fazla polis memuru görev aldı ve operasyon iki ülke arasındaki güçlü diplomatik ilişkilerin bir sonucu olarak başarıyla tamamlandı.

BİNALİ CAMGÖZ NE YAPTI?

Camgöz Grubu, Türkiye’deki organize suç faaliyetlerinin yanı sıra Karadağ’daki suç gruplarıyla da bağlantıları olan bir örgüt olarak biliniyor. Uyuşturucu ve silah kaçakçılığı gibi ciddi suçlarla anılan bu tehlikeli örgüt, Camgöz’ün iadesiyle Türkiye’nin uluslararası suçlarla mücadelesindeki kararlılığını bir kez daha gösterdi.

Binali Camgöz kimdir, ne yaptı, nereli, neden tutuklandı? ile ilgili etiketler MİT INTERPOL
GÜNÜN VİDEOSU

Sakarya'daki makarna fabrikasındaki patlamadan sağ çıkan işçi dehşet anlarını anlattı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan OBA Makarna'nın fabrikasında dün patlama yaşanmış, olayda 1 işçi ölürken 30 işçi de yaralanmıştı. Faciadan yaralı kurtulmayı başaran işçilerden Ahmet Dedecan dehşet anlarını anlattı.