Bingöl'den Gazze'ye 4 tır un yardımı - Bingöl Son Dakika Haberleri

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından "Özgürlük Filosu Yeniden Yola Çıkıyor" kampanyası kapsamında toplanan unlar, 4 tır ile Bingöl'den Gazze'ye doğru yola çıktı.

Bingöl'de düzenlenen törende, İHH İnsani Yardım Vakfı Bingöl Şube Başkanı Muhittin Gili, Bingöl Belediyesi binası yanında, Gazze'ye şu ana kadar 10 milyon lira nakit yardım gönderildiğini açıkladı.

Gili, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen yardımın yanı sıra toplam 7 tır dolusu un ve 1 tır dolusu 4 ay dayanabilen ekmek gönderdiklerini belirtti. Ayrıca, önümüzdeki hafta 1-2 tır daha yardım göndereceklerini dile getirdi ve bu yardımları destekleyen bağışçılara teşekkür etti. Gili, gelecekte de bu yardım çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Gazze'deki insanlık dramına dikkat çekerek, oradaki insanlara yardım etmenin sadece Müslümanların değil, bütün insanların sorumluluğu olduğunu ifade etti. Çapak, bu sorumluluğun bilincinde olunması gerektiğini ve Gazze'deki felaketin sona ermesini temenni etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kolak da herkesin imkanları doğrultusunda Gazze'ye yardım etmesi gerektiğini belirtti.

Dua edilmesinin ardından tırlar yola çıktı.

Bingöl'den Gazze'ye 4 tır un yardımı - Bingöl Son Dakika Haberleri ile ilgili etiketler Bingöl İHH
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.