Binyamin Netanyahu'yu, BM'de alkışlayanlar bakın kim çıktı?

41 binden fazla Müslümanı şehit eden, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM( tarafından tutuklanması talep edilen, 'Gazze Kasabı' lakaplı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) kürsüsüne çıkartıldı. BM'de dünya katile sırtını dönse de alkışlayanlar da oldu. Peki kimdi onlar?

İsrail Başbakanı Binyamin NetanyahuBirleşmiş Milletler (BM) kürsüsünde "Barbar düşmanlarla karşı karşıyayız" diyerek yaptıkları katliamları meşru göstermeye çalıştı. Türk heyeti ve birçok delegasyon, Netanyahu'nun BM Genel Kurulu hitabını salonu terk ederek protesto etti.

Binyamin Netanyahu'nun konuşmasının başlamasıyla birlikte, Türk heyeti ve birçok delegasyon salonu terk etti. Boş salona hitap eden Netanyahu, Filistin toprağı Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ni, "İsrail" olarak gösteren bir harita kullandı.

Binyamin Netanyahu'yu, BM'de alkışlayanlar bakın kim çıktı?

KUZU POSTUNDAKİ KURT: BİZİ YOK ETMEK İSTİYORLAR

BM 79. Genel Kurulu'nda konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "Hanımefendiler ve beyefendiler. Bugün bu sene buraya gelmeyi planlamıyordum. Ülkem bu sene bir savaşta. Bize karşı yapılan yalanları ve iftiraları duyduktan sonra ki bazılarını buradaki kişiler yaptı. Buraya gelmemdeki sebep, halkım için konuşmak, ülkem için konuşmak, hakikati anlatmak. İsrail barış istiyor. İsrail sukünet istiyor. İsrail zamanında barış yaptı ve yine yapacak. Ancak barbar düşmanlarla karşı karşıyayız ve bizim kendimizi savunmamız gerek. Düşmanımız bizi yok etmek istiyor. Medeniyetimizi yok etmek istiyor." dedi.

Binyamin Netanyahu'yu, BM'de alkışlayanlar bakın kim çıktı? - Resim : 2

GÖRÜNÜRDE BÜYÜK ALKIŞ ALDI

BM Genel Kurulu'na katılan pek çok delegasyon İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun konuşması sırasında salonu terk ederek Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanmasını desteklediklerini ifade ederken, bazı ülkelerin liderleri de konuşmalarında İsrail'den derhal ateşkes talep etti.

Ancak Binyamin Netanyahu', Hamas'ı yok etme ve Hizbullah'ı "tam zafere" kadar "daha da geriletme" sözü verirken destekçilerinden de büyük alkış aldı.

"İsrail'in bu tehdidi ortadan kaldırmak ve vatandaşlarımızı güvenli bir şekilde evlerine geri döndürmek için her türlü hakkı vardır. Ve biz de tam olarak bunu yapıyoruz" diyen Netanyahu, Genel Kurul salonundaki destekçilerinden alkış aldı. "Tüm hedeflerimize ulaşana kadar Hizbullah'ı aşağılamaya devam edeceğiz" dedi.

Binyamin Netanyahu'yu, BM'de alkışlayanlar bakın kim çıktı? - Resim : 3

"ALKIŞLAYANLAR NETANYAHU'NUN GETİRTTİĞİ KİŞİLER"

Al Jazeera Arapça için BM Genel Merkezi'ndeki etkinlikleri takip eden Tunus asıllı Amerikalı gazeteci Rami Ayari "Konuşma sırasında Netanyahu'ya tezahürat yaptıklarını duyduğunuz kişiler, onun bu amaçla salona getirdiği kişilerdir" açıklamasını yaptı.

Binyamin Netanyahu'yu, BM'de alkışlayanlar bakın kim çıktı? ile ilgili etiketler İsrail Binyamin Netanyahu ABD New York Birleşmiş Milletler BM Filistin Gazze Lübnan Hamas Hizbullah

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Meriç Erkan ve Yaşar Alptekin'den Ahu Tuğba'nın cenaze töreninde ilginç hareket!

Ahu Tuğba’nın cenaze töreninde karşılaşan Meriç Erkan ve Yaşar Alptekin, birbirlerini coşkuyla kucaklayarak havaya kaldırdı. Sosyal medyada paylaşılan o anlar tepki topladı.