"Bir terör örgütü eylem yapıyorsa, mutlaka destekçileri vardır"
Superhaber yazarı Nuran Yıldız, Taksim saldırısının ardından kaleme aldığı köşe yazısında "Dünyanın herhangi bir yerinde, bir terör örgütü eylem yapıyorsa, mutlaka destekçileri vardır. Ama en çok da medya vardır." ifadeleriyle bu gibi vahim olaylarda sosyal medyanın doğru kullanılması gerektiğine vurgu yaptı.
İstanbul Taksim'de meydana gelen bombalı saldırı, tüm dünyanın gündeminde yer edindi. Olayda 6 kişi hayatını kaybederken 81 kişi ise yaralandı.
Dünya basını bu olayı haberleştirirken Türkiye'de ise saldırının provokasyonlara alet edilmemesi için internet kısıtlamasına gidildi. Twitter, Facebook, Instagram gibi hesaplar bir süreliğine kullanılamadı.
SuperHaber yazarı Nuran Yıldız da köşesinde Taksim'deki patlamayı ele aldı. Yıldız, "Dünyanın herhangi bir yerinde, bir terör örgütü eylem yapıyorsa, mutlaka destekçileri vardır." diyerek çarpıcı detaylarda bulundu.
Süperhaber yazarı Nuran Yıldız, bu satırların ardından sosyal medyanın bu gibi olaylardaki etkisine değindi. Yıldız'ın o açıklamaları şöyle:
"Mesela;
Arkasında başka bir devlet olma olasılığı yüksektir.
Sempatizan ya da zorla destek veren sermaye olur.
Ama en çok da medya vardır.
Medya bir terör eyleminin ortamını oluşturduğu gibi, sonucunu yayabilir, etkisini artırabilir.
11 Eylül saldırısı sonrasında medya içeriği dünyanın geri kalanına “Artık hiçbir yer güvenli değil” mesajını yaymıştı.
Taksim’deki saldırıdan sonra da New York Times’ın, İstiklâl Caddesi için “turistlerin yoğun olduğu yer” diyerek korku salması da böyle.
Halbuki insan hareketliliği küresel olarak o kadar yoğun ki, dünyanın her yerindeki patlamada, her ülkeden insanlar hayatlarını kaybedebilir.
2016’da Atatürk Havalimanı’nda bombalı saldırının olduğu gün, Barselona’da bir konferanstaydım.
Dünyanın her yerinden gelen katılımcılar sanki o patlama hiç olmamış, insanlar hiç ölmemiş gibi bir havadaydı.
Bizim aklımız ise ülkemizde.
Söz alıp şunları söyledim:
“Bu sabah benim ülkemde, dünyanın en büyük havalimanlarından Atatürk Havalimanı’nda bir terörist saldırı oldu. İstanbul bu salona sadece bir saat uzaklıkta ve orada bu salondaki herkesin bir yakını olabilirdi.”
Sözün özü, terör konu olunca “Orası bize uzak ülke” diye bir cümle artık kurulamaz."