Bolu 2019 seçim sonucu! İlçe ilçe oy oranları!
Bolu 2019 seçim sonucu! Yerel seçimlere az bir süre kaldı. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan seçimlerde her ilin belediye başkan adayları kesin olarak belirlenecek. Bolu belediye başkanının kim olacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Tüm detaylarıyla haberimizde…
Tüm siyasi partiler, 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde de sandıktan başarıyla çıkmak istiyor. Bu bağlamda her parti kendi adayını belirledi. Bolu belediye başkanının kim olacağı merak ediliyor. Bolu AK Parti Cumhur İttifakı adayı Fatih Metin oldu. CHP Millet İttifakı adayı Tanju Özcan oldu. Peki 2019 Bolu belediye başkanı kim oldu?
31 Mart 2019 seçim sonuçları açıklandığı zaman tüm detaylar haberimizde yer alacaktır…
ADALET VE KALKINMA PARTİSİ CUMHUR İTTİFAKI ADAYI FATİH METİN KİMDİR?
Fatih Metin, Geçtiğimiz dönem Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevinde bulunan Fatih Metin'i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ticaret Bakan Yardımcılığına atadı.
14 Ekim 1973'de Fatih Metin, Bolu'da doğdu.Metin,Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi.
Boluspor Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 2015 senesinde Türkiye Futbol Federasyonu Temsilciliğine seçildi.
2001-2003 seneleri arasında AK Parti Bolu Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, 2003-2007 yıllarında ise AK Parti Bolu İl Başkanı,2007-2011 yılları arasında AK Parti Bolu Milletvekilli (23. Dönem), 2009-2011 yılları arasında TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi, 2011-2015 yılları arasında Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görev aldı. 12 Eylül 2015 tarihinde yapılan Ak Parti 5. Olağan Büyük Kongresinde Ak Parti Merkez Karar Disiplin Kurulu Üyeliğine seçildi.
30 Aralık 2015 tarihinde Ekonomi Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine atandı.
Metin, evli ve 4 çocuk babasıdır.
BOLU HAKKINDA
Bolu yöresine ilk yerleşenlerin Bebrikler olduğu sanılıyor. Bebrikya ismiyle anılan bu yöreye İ.Ö. 8.yy sonrasında batıdan gelen Bithynialılar yerleşmişti. Daha sonra Bithynia olarak adlandırılan bu bölgede başlıca yerleşme yerleri Kienos (daha sonra Prusias, bugün Konuralp) ile Bithynion (bu günkü Bolu)’du. İskender’in ölümünün olduğu dönemde Bolu yöresinde bağımsız Bithynia Krallığı kuruldu.
Roma döneminde Bithynium olarak anılan kente İmparator Cladius’un hüküm sürdüğü yıllarda Cladiopolis ismi konuldu. İ.S. 2. yy. başlarında İmparator Hadrianus döneminde önem kazanan kent daha sonra Hadrionapolis olarak isimlendirildi.Şehir Bizans yönetimi altındayken elverişli doğal konumu sayesinde 7. ve 9. yüzyıllardaki Arap akınlarından etkilenmedi. Bizans döneminde Bir piskoposluk merkezi olan ve Polis olarak adlandırılan kenti 11. yy’da yöreye gelmeye başlayan Türkmenler Bolu olarak isimlendirilir.
11. yüzyıldan sonra Bizanslılar ile Anadolu Selçuklular arasında el değiştiren yöre 13. yüzyılda Anadolu Selçuklularının, daha sonra İlhanlıların eline geçti. Osman Gazi döneminde (1299-1324) Konur Alp tarafından Osmanlı topraklarına katıldı ve sancak merkezi oldu. 1324-1692 döneminde Bolu'yu yöneten sancak beyleri arasında Konur Alp, Gündüz Alp, I. Süleyman (Kanuni) ve Zor Mustafa Paşa dikkat çeker.
Bir dönem İsfendiyaroğulları’nın istila ettiği Bolu, 1692-1811 yılları arasında sancak beyleri yerine atanan voyvodalar tarafından yönetildi. 1811'de II. Mahmud voyvodalığı kaldırınca, Bolu-Viranşehir adıyla yeniden sancak oldu. 1864 Vilayet Nizamnamesi ile Bolu Sancağı Kastamonu Vilayetine bağlandı. II. Meşrutiyet ilan edildiğinde Bolu Kastamonu’ya bağlı olduğundan, ilk Bolu Mebusları Kastamonu mebusları arasında bulunmuştu.
II. Meşrutiyetten (1908) Cumhuriyet dönemine kadar bağımsız sancak olarak yönetilen Bolu, 1923’te Vilayet haline getirildi. Bolu’nun son Mutasarrıfı Ahmet Fahrettin Bey Bolu’nun ilk valisi oldu.
Atatürk ve Bolu: Atatürk Bolu’ya 17 Temmuz 1934 tarihinde gelmiş Halkevinin hatıra defterine şunları yazmıştır: “Bolu Halkevinde bir gece kaldım. Bolu’nun güzelliğinden, halkın coşkun sevinçlerinden çok mütehassis oldum.”