Borsa İstanbul'daki serbest düşüş nereye kadar devam eder?

ürkiye piyasalarında düşüşün nedeni “ havadan nem kapma’ aşamasına geldi. Döviz kuru küçük adımlarla yükselirken, hisse senetleri her gün düşmek için bir mazeret bulmaya devam ediyor: Endeks dünkü günü de %2 düşülşe 8,700 teknik seviyesinden tamamlayarak son yedi ayın en düşük seviyesine geriledi. Teknik bir bakış açısı ile endeksin hızla toparlanmaya başlamaması durumunda, daha da aşağıda 7,200 seviyesine kadar serbest düşüş ihtimalini göz ardı etmemek gerekiyor. İşte detaylar...

Kıbrıs İktisat Bankası analizinde, “Dün de bültenimizde belirttiğimiz üzere, sanayide çarklar durma noktasına gelirken, şirketlerin de kârsızlığı ve elbette faiz hadlerinin de yüksek seyri belirleyici oluyor. Yatırımcının tercihi her geçen gün para piyasası fonlarına doğru meyil ederken, hisse senetlerinin satış baskısına boyun eğmeye devam edeceğini düşünüyoruz” denildi.

Borsa İstanbul'daki serbest düşüş nereye kadar devam eder?

Yapı Kredi Yatırım ise, analizinde “BIST-100 endeksinde aşağı hareket etkisini sürdürüyor Geçtiğimiz hafta oluşan zayıf tepki denemelerinin 9,200 hedef direnç noktasını aşma denemelerinde başarısız kalmasıyla birlikte piyasadaki kısa vadeli düşüş trendi içerisindeki aşağı hareket etkisini sürdürüyor. Haftanın ilk işlem gününü -%1.99 oranında değer kaybıyla 8,699 puandan tamamlayan piyasada, seans içi ilk önemli destek noktası olarak izlediğimiz 8,850 seviyesinin de aşağı geçildiğini gözlemliyoruz. Böylece devam satış baskısı kapsamında, 8,650 seviyesini seans içi ilk önemli destek noktası olarak izlemeyi sürdürüyoruz. İlk etapta 8,650 üzerinde dengelenme çabasında hareketlenecek olan piyasada, bu seviyenin seans içerisinde önemli olacağını düşünüyoruz. 8,650 desteğini aşağı geçecek olası hareketlerde ise piyasada 8,500 ve 8,400 risklerinin gündeme getirebileceğinin göz önünde bulundurulmasını öneriyoruz” dedi.

Analizde, endeksin etkisini sürdüren aşağı hareket içerisinde yukarı atak oluşturabilmesi için ilk önemli direnç noktası olarak 9,000 seviyesinin aşılması gerektiği, kısa vadeli güçlü bir yükseliş eğiliminin ise 9,200 üzerinde gündeme geleceği belirtildi.

Borsa İstanbul'daki serbest düşüş nereye kadar devam eder? ile ilgili etiketler ekonomi Borsa İstanbul BIST
GÜNÜN VİDEOSU

Hanife Mete isimli kadın metrobüste doğum yaptı, doğum anı araç kamerasına yansıdı

Esenyurt’ta taksi bulamayıp bindiği metrobüse binen 35 haftalık hamile Hanife Mete, Cennet Mahallesi durağında doğum yaptı. Eşi Cemal Mete’nin desteğiyle doğum yapan yeni anne, sağlıklı bir erkek çocuk dünyaya getirdi. Mete ailesi, çocuğuna Yılmaz adını verdi. Metrobüste yaşanan doğum anı da araç kamerasına yansıdı.