Borsada yeni rekorlar mı gelecek?

Türkiye’nin kredi notunun yatırım yapılabilir seviyenin dört kademe altına gelmesi yeni not artışlarının geleceğini gösteriyor. Çünkü tüm kredi derecelendirme şirketlerinin Türkiye için beklentilerinin ne olduğunu anlatan ‘görünüm’ notu pozitif olarak belirlendi. Bu da yeni not artışlarının yakında olduğunu gösteriyor. Esasen piyasa ve yatırımcı şirketler Türkiye’nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyeye çıkarmış durumda. Aksi halde Çinli BYD 1 milyar dolarlık yatırım yapmazdı.

Borsada geçtiğimiz hafta 11252,11 puanla yeni tarihi zirve test edildi ve BİST100 endeksi haftayı %0,83 yükselişle 11156,20 puandan kapattı. Endeksin tarihi zirve yenilediği haftada banka hisseleri yatay fiyatlama süreci geçirirken BİST100 dışındaki hisselerin endeksi olan XTUMY geride kalan haftada %2,13 yükselerek pozitif ayrıştı. 19 Temmuz Cuma günü Moody’s tarafından Türkiye’nin kredi derecelendirme notu B3’ten B1’e yükseltildi ve görünüm “pozitif” olarak belirlendi.

Endeksin 2024 yılındaki yükseliş süreci bir kanal içerisinde devam etti ve Temmuz ayı başında kanal alt bandı test edildikten sonra yükseliş süreci devam etti. Geçtiğimiz hafta kanal alt bölgesinden güç toplayan endeks 11252,11 puanla tarihi zirvesini yeniledi. Bundan sonraki süreçte 10600 bölgesi ana trend desteği olarak takip edilecek. Borsada yeni hedef 12 bin seviyesi olarak ortaya çıkıyor.

Daha önceki düşüşlerde defalarca destek olan 50 günlük ortalama bölgesi Temmuz ayı başında yine destek oldu. Trend desteği olan 10600 bölgesi ortalamaya göre de ana destek olarak takip edilmeye devam edilecek. Özetle 10600 üzerinde olumlu fiyatlamanın devam edebileceği, 10600 altında ise satış baskısının artabileceği düşünülebilir.

Borsada yeni rekorlar mı gelecek? ile ilgili etiketler Borsa İstanbul Türkiye kredi
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.