Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya en net 'Ayasofya' mesajı

Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan ve Türkiye'nin en yüksek köprüsü olan Botan Çayı Beğendik Köprüsü törenle açıldı. Açılış törenine canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili, "Haklı kararlılığımızın sonucu olarak ibadete açtık. Kimin ne dediğine değil milletimizin ne istediğine göre bu kararı aldık" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"Bu eserin ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Köprümüzün ve yollarımızın yapıldığı yer ülkemizin en zorlu coğrafyalarından biridir. Türkiye'nin dört bir yanını kara ve demiryollarıyla, tüneller ve geçitlerle donatırken böylesine zorlu coğrafyaları ihmal etmedik.

"TÜRKİYE'NİN KARAYOLU UZUNLUĞU 6 BİN 100 KİLOMETREYDİ BİZ BUNU 27 BİN 300 KİLOMETREYE TAŞIDIK"

Türkiye'nin karayolu uzunluğu iktidara geldiğimizde 6 bin 100 kilometreydi, biz bunu 27 bin 300 kilometreye taşıdık. Biliyorduk ki, yol medeniyettir, su medeniyettir ve dolayısıyla buna devam etmemiz gerekiyor. Yapımı biraz uzunca sürse de sonunda bölgemizi ve şehirlerimizi birbirine bağlayan köprümüzü tamamladık."

Bu köprüyle ilçelerimiz arasındaki ulaşımı hem kolaylaştırdık hem de 8 km kısaltarak ekonomimize katkı sağlamış oldu. Tamamen Türk mühendis ve işçilerin eseri olan köprünün malzemeleri de tamamen Türkiye'de üretilmiştir.

İnşallah açılışını yaptığımız yol ve köprü sayesinde bölgemizdeki ticaret ve turizm gelişecektir.

Dün Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması vesilesiyle rahmetle yad ettiğimiz Fatih Sultan Mehmet Han'ın vakfiyesine nakşettiği şu güzel söz ""Hüner bir şehr bünyâd etmektir Reâyâ kalbin âbâd etmektir"

Biz de 18 yıldır ülkemizin 81 vilayetinde eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye, spordan çevreye kadar her alanda inşa ettiğimiz eserlerle milletimizin gönlünü kazanmaya çalışıyoruz.

Her iş gibi ülkeye ve millete hizmet de nasip meselesidir. Bize bu hizmetleri nasip eden Rabbimize hamd ediyoruz.

"TÜRKİYE'NİN GERÇEK GÜCÜNÜ ORTAYA KOYDUK"

Yaklaşık 1000 yıldır bu topraklarda her dilden, her kökenden insanın ortak bir hedefi vardır. Bu hedef; hep birlikte güven, huzur, refah içinde kardeşçe yaşamaktır. Bu ortak hedefi, terör dahil her yolu engellemeye çalıştılarsa da başaramadılar.

Son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuyla günümüze kadar ulaşan istiklal mücadelemiz bir süredir yeni sınamalarla karşı karşıyadır.

Bu sınamaları Allah'a şükür birer birer başarıyla geride bırakıyoruz. Terör örgütünü tepelemekle kalmadık, kara ve denizde güvenlik hattı oluşturduk. Ekonomimize kurulan tuzakları etkisiz hale getirerek büyüme yolunda ilerlemeyi sürdürdük.

Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin dahi çaresiz kaldığı krizin üstesinden rahatlıkla gelerek Türkiye'nin gerçek gücünü ortaya koyduk. Bu dönemde sadece milletimize en üst düzeyde sağlık hizmeti sunmakla kalmadık. Süren yatırımları tamamlayıp faaliyete geçirerek asıl gündemimizden kopmadığımızı gösterdik.

Gerek içeride gerek uluslararası alanda ülkemize yönelik saldırıların artması işte bu rahatsızlığın tezahürüdür.

"BUNLARIN ANLAMADIKLARI ARTIK O ESKİ TÜRKİYE'NİN GERİDE KALDIĞIDIR"

İstiyorlar ki Türkiye kendisine sunulanla yetinsin, hakkını aramasın, rekabete kalkışmasın. Bunların anlamadıkları artık o eski Türkiye'nin geride kaldığıdır.

Bugün her anlamda kimseye eyvallah etmeden, kendi gündemini belirleyen, kendi önceliklerine göre hareket eden bir Türkiye vardır.

Elbette bu mücadelede sürekli yeni tuzaklarla karşılaşıyor, yeri geldiğinde kayıplar da veriyoruz. Ama asla yolumuzdan dönmüyoruz.

"BU ÜLKENİN ARTIK AYNI OYUNLARA GELMEYECEĞİNİ HERKESİN ANLAMASINI İSTİYORUZ"

Geçmişte çok fırsatlar kaçırması sağlanan bu ülkenin artık aynı oyuna gelmeyeceğini herkesin anlamasını istiyoruz.

"KUKLALARLA DEĞİL, KUKLACILARLA MUHATAP OLDUĞUMUZ BİR DÖNEME GİRDİK"

Kuklalarla değil, kuklacılarla muhatap olduğumuz bir döneme girdik. Bunun için ne terör örgütleri, ne içine çekilmek istendiğimiz kısır siyasi gündemler ne diğer tuzaklar işe yaramayacaktır.

"HEDEFİMİZE ULAŞINCAYA KADAR İNŞAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Hedefimize ulaşıncaya kadar inşaya, ihyaya devam edeceğiz.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN DÜNYAYA AYASOFYA MESAJI

İçeride ve dışarıda kimin hangi safta durduğunu gördükçe, neyi nasıl yapmamız gerektiğini anlıyoruz. Türkiye hangi konuda taviz verdiyse zararlı çıkmıştır. Hangi konuda ilkeli, onurlu, kararlı durduysa evet bedelini ödemiştir ama sonunda kazanmıştır.

Ayasofya'nın yeniden camiye döndürülmesi işte bu kararlığımızın sonucudur. Kimin ne dediğine değil bizim hakkımızın ne olduğuna, milletimizin ne istediğine bakarak bu kararı aldık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dünyaya en net 'Ayasofya' mesajı

BOTAN ÇAYI BEĞENDİK KÖPRÜSÜ HAKKINDA

Beğendik Köprüsü, Bitlis'in Hizan ilçesi ile Siirt'in Pervari ilçesi arasında, Botan Çayı üzerine inşaa edildi.

Van ile Siirt-Pervari arasındaki seyahat süresinin 5 saatten 2 saate düşüren Beğendik Köprüsü hizmete açıldı. Van-Tatvan-Bitlis ile Siirt-Mardin-Batman hattını birbirine bağlayan Botan Çayı Beğendik Köprüsü 165 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek köprüsü ünvanını aldı.

11 Temmuz'da (bugün) hizmete girecek Beğendik Köprüsü projesi bölgede hem ekonomik kalkınmayı sağlayacak hem de birliği beraberliği artıracak.

Beğendik Köprüsü'nün 120 metrelik 2 adet kenar açıklığı ile toplam 450 metre uzunluğunda ve 14 metre genişliğinde inşaa edildi. Botan Çayı Beğendik Köprüsü 165 metre yüksekliği ile Türkiye'nin en yüksek köprüsü oldu.

Beğendik Köprüsü'nü de içinde barındıran 72 kilometrelik Küçüksu-Hizan Ayrımı-Pervari İl Yolu da açıldı.

2014 yılında yapım çalışmalarına başlanan Beğendik Köprüsü 210 metre orta açıklığı ve dengeli konsol sistemiyle, Türkiye'nin en uzun orta açıklıklı kutu kesitli ard germeli köprüsü oldu.

Yapım çalışmaları boyunca 255'i Beğendik Köprüsü'nde olmak üzere toplam bin 25 personel istihdam edildi.

 

 

GÜNÜN VİDEOSU

Dilan Polat'ın hayranı pes dedirtti: Cezaevine girdiğinizde kalp krizi geçirdim!

Dilan Polat cezaevine girince kalp krizi geçirdiğini söyleyen hayranı, Polat ile bir araya gelince ağladı.