Bozkurt işareti nedir, anlamı ne? Bozkurt işareti yapmak yasak mı?

UEFA, Avusturya ile oynanan maçta Bozkurt işareti ile gol sevincini kutlayan Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı. Bu gelişme, ardından 'Bozkurt işareti nedir?' veya 'Bozkurt işareti yapmak yasak mı?' gibi bir çok soru arama motorlarında sıkça araştırılıyor. Peki, Bozkurt işareti nedir? Bozkurt işaretinin anlamı ne? Bozkurt işareti yapmak yasak mı? İşte, bozkurt işareti hakkında merak edilenler...

UEFA, Avusturya ile oynanan maçta gol sevinci sırasında Bozkurt işareti yapan Merih Demiral hakkında bir soruşturma başlattı. Bu olay sonrasında, internet kullanıcıları 'Bozkurt işareti nedir?' ve 'Bozkurt işareti yapmak yasak mı?' gibi soruları sıkça aramaya başladı. Peki, Bozkurt işareti nedir? Bozkurt işaretinin anlamı nedir? Bozkurt işareti yapmak yasak mı? İşte, Bozkurt işareti hakkında bilmeniz gerekenler...

Bozkurt işareti nedir, anlamı ne? Bozkurt işareti yapmak yasak mı?

BOZKURT İŞARETİ NEDİR?

Bozkurt işareti, Türk milliyetçiliğini ve Türkçülüğü sembolize eden bir el işaretidir. Aynı zamanda Bozkurt sembolü veya Bozkurt hareketi olarak da bilinir.

BOZKURT İŞARETİNİN ANLAMI NEDİR?

Bu el işareti, Türk mitolojisinde önemli bir yere sahip olan ve Türklerin atası olarak kabul edilen Bozkurt figürünü temsil eder. Ergenekon Destanı'na göre, Türkler, Demir Dağ'ı delerek Ergenekon'dan çıkarken, Börteçine adında bir dişi kurt onlara rehberlik etmiştir. Bu nedenle Bozkurt, Türk milletinin güçlü, bağımsız, birlik ve beraberlik ruhunun ve özgürlük mücadelesinin simgesi olarak kabul edilir.

Bozkurt işareti, siyasi görüş ayrımı gözetmeksizin Türk milliyetçileri ve milliyetçi gruplar tarafından yaygın olarak kullanılır. Spor müsabakalarında, kutlamalarda, siyasi mitinglerde ve günlük yaşamda sıkça görülür.

BOZKURT İŞARETİ YAPMAK YASAK MI?

Bozkurt işareti yapmak, Türkiye'de yasal olarak yasak değildir. Anayasa'nın 10. maddesi gereğince, düşünce ve ifade özgürlüğü güvence altındadır. Bu nedenle, Bozkurt işareti de dahil olmak üzere herhangi bir fikri veya ideolojiyi sembolize eden el işaretlerini yapmak bireysel bir haktır.

Ancak, Bozkurt işaretinin bazı ülkelerde yasal kısıtlamalara tabi olabileceğini belirtmek önemlidir. Örneğin, Fransa ve Avusturya'da, aşırı sağcı ve ırkçı gruplarla bağlantılı olduğu gerekçesiyle Bozkurt işareti yapmak yasaklanmıştır.

Ayrıca, Bozkurt işaretinin kamusal alanda yapılması, bazı durumlarda provokasyon olarak değerlendirilebilir ve kavgaya veya gerginliğe yol açabilir. 

Bozkurt işareti nedir, anlamı ne? Bozkurt işareti yapmak yasak mı? ile ilgili etiketler Bozkurt
GÜNÜN VİDEOSU

Köpeksever bir kadın mahalle sakinlerini tahrik edip kavga etti!

Her yıl onlarca vatandaşımıza saldırarak hayatını zindan eden ve öldürülen başıboş sokak köpeklerini izinsiz bir şekilde besleyen köpeksever bir kadın, kendisine tepki gösteren mahalle sakinleriyle kavga etti.