Bozulmaya başlayan et nasıl kurtarılır? Bozuk et nasıl anlaşılır?
Bozulmaya başlayan et nasıl kurtarılır merak ediliyor. Kurban Bayramı'nın ikinci gününde de müslümanlar kurban kesmeye, ibadet etmeye devam ediyor. Peki bozuk et nasıl anlaşılır? İşte detaylar..
Bozulmaya başlayan et nasıl kurtarılır vatandaşlar tarafından arama motorlarında sıklıkla sorgulanıyor. İşte detaylar..
BOZULMAYA BAŞLAYAN ET NASIL KURTARILIR?
BOZUK ET NASIL ANLAŞILIR?
- Taze et, kırmızı ve parlak bir görünüme sahiptir. Eğer et bekletildikten sonra rengi mora dönmeye başlamış ise, bu etin bayatlamaya başladığına işarettir. Et üzerinde yeşil veya siyah noktalar belirdiyse, bu durum etin tamamen bozulduğunu gösterir. Bu durumda mutlaka eti çöpe atınız. KESİNLİKLE tüketmeyiniz.
- Parlak bir görünüme sahip olan taze et, elde yapışkan bir his bırakıyorsa bozulmaya yüz tutmuş anlamına gelmektedir. Taze olan bir et dokunduğunuz taktirde elinize yapışmaz.
- Taze et diri ve yumuşak olur, piştikten sonra ağızda kolay dağılır ve kolay dilimlenir. Bu şekilde olmayan etler kesinlikle tüketilmemelidir.
- Etin sıcaktan çözülmemesi için, etleri mutlaka market alışverişinin bitişine doğru sepetinize yerleştiriniz. Kırmızı et, bakterilerin ürememesi için soğuk tutulmalıdır.
- Eti marketten gelir gelmez buzluğa koyunuz. Buzluktan başka bir ortamda beklettiğiniz etler çabucak bozulma problemi yaşayacaktır.
- Kuşbaşı ve biftek buzdolabında 3-5 gün, dondurucuda 6-12 ay saklanabilir. Kıyma ve sakatat buzdolabında 1-2 gün, dondurucuda 3-4 ay saklanabilir. Pişmiş et veya et yemekleri buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklanabilir.
- Buzluktan yiyeceğiniz miktarda et parçası çıkartınız. Bu nedenle etin bozulmaması açısından eti bütünüyle koymak yerine parçalar halinde buzluğa yerleştirebilirsiniz.
- Taze et ve bazı et ürünlerine uygulanan başlıca muhafaza yöntemleri: Soğutma ve dondurma, ısıtma ve ısıl işlemi uygulama,kurutma ve konsantre etme,fermentasyon, Işınlama ve kimyasal maddeler kullanma olmaktadır.