Brezilya cevizinin faydaları nelerdir? Ne kadar? Nerede satılır?

Brezilya cevizinin pek çok faydası bulunuyor. Kilo kaybı artırmadan kalp sağlığını iyileştirmeye kadar çeşitli faydaları gündeme geldi. Vatandaşlar ise büyük bir merakla Brezilya cevizi ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki Brezilya cevizinin faydaları nelerdir? Nerede satılır? Brezilya cevizi ne kadar? Detaylar haberimizde...

Brezilya cevzinin faydaları nelerdir? Kuruyemişlerin çeşitli faydaları bulunuyor. Faydası bulunan kuruyemişlerden biri ise Brezilya cevizi. Gündemde ise Brezilya cevizi ile ilgili öne çıkan detaylar araştırılmaya başlandı. Peki Brezilya cevizinin faydaları nelerdir? Ne kadar? Nerede satılır? Merak edilen detaylar haberimizde...

Brezilya cevizinin faydaları nelerdir?  Ne kadar? Nerede satılır?

Brezilya cevizi, (bilimsel olarak Bertholletia excelsa olarak da bilinir) Güney Amerika'da aynı adı taşıyan bir ağaçtan elde edilen besin açısından yoğun ve lezzetli bir fındık türüdür. Ağaç Venezüella, Kolombiya, Peru ve Brezilya dahil olmak üzere Güney Amerika ülkelerine özgüdür ve çoğunlukla büyük nehirlerin kıyılarında bulunabilir. Bu fındıklar büyük ölçüde Güney Amerika kıtasından ihraç edilmekte ve şu anda dünya çapında bulunabilmektedir.

KALP SAĞLIĞINI GELİŞTİRİR

Brezilya cevizi faydaları içerisinde genellikle HDL veya iyi kolesterol veya omega-3 yağ asitleri formları olarak bilinen, sağlıklı doymamış yağ içeriği yüksek bir içeriğe sahiptir. Bu, oleik asit ve palmitoleik asit içerir. Brezilya cevizlerindeki doymamış yağlar, magnezyum, E vitamini ve selenyum içeriğinin bu çeşitleri, vücudun kolesterol profilini dengelemek ve kalp sağlığını iyileştirmekle bağlantılıdır.

ANTİ-İNFLAMATUAR GIDA

Cevizlerdeki yüksek ellagik asit ve selenyum seviyeleri onu bir üst antienflamatuar besin kaynağı yapmaktadır. Ellagic asit ayrıca güçlü nöroprotektif özelliklere de sahiptir . Ayrıca, Brezilya cevizlerindeki çinko iltihapları azaltır ve toksinleri temizlemeye yardımcı olur.

ÜST KAYNAK AİT SELENYUM

Brezilya cevizinin bir numaralı faydası selenyum kaynağıdır. Selenyum, güçlü bir antioksidan güce sahip olduğu, serbest radikallerle savaştığı ve inflamasyonu yatıştırdığı için genel sağlık için son derece hayati olan bir iz mineralidir. Çalışmalar dünya çapında yaklaşık 1 milyar insanın selenyum eksikliğinden muzdarip olduğunu gösteriyor, bu da Brezilya cevizi önemli bir diyetsel tercih haline getiriyor.

ÇİNKO EKSİKLİĞİ

Brezilya cevizi çinko, Acrodermatitis enteropathica'nın tedavisine yardımcı olur. Bu, vücudun yeterli miktarda çinko ememediği nadir bir genetik bozukluktur.

SAÇ BAKIMI

Cevizlerdeki bir amino asit olan L-arginin esas olarak, alopesi ya da erkek kellik tedavisinde, parlak, kalın tüylerin büyümesini teşvik ettiği için kullanılır. Brezilya cevizi ayrıca saçları parlak, sağlıklı ve kırılmaya daha az eğilimli hale getiren omega 3'ler, E vitamini ve selenyum bakımından zengindir.

TESTOSTERON ARTIRIR

Brezilya cevizi, yüksek selenyum içeriği ile, genellikle bir testosteron superfood denir . Journal of Urology'de yayınlanan bir araştırmaya göre, diyet selenyum sperm kalitesini, hareketliliğini ve hacmini geliştirmeye yardımcı olabilir. Bu da, erkeklerde testosteron seviyeleri ile bağlantılıdır, testosteron düzeyi yükselir, sperm sayısı artar. Cevizlerdeki L-arginin de erektil disfonksiyon için etkili bir tedavidir.

KANSERLE SAVAŞIR

Brezilya fcevizi içindeki bol miktarda antioksidan, kanser ve koroner kalp hastalığı dahil olmak üzere birçok kronik hastalığı önlemede yardımcı olur. Bu, Cerrahi Onkoloji Bölümü, Roswell Park Kanser Enstitüsü, Buffalo, New York'ta yapılan bir çalışmada doğrulanmıştır. Selenyum mevcudiyeti ile sağlanan glutatyon, vücudun kansere eğilimli olan kısımlarında serbest radikalleri ortadan kaldıran enzimatik bir antioksidandır.

TİROİD BEZİNİ DÜZENLER

Brezilya cevizlerinde selenyum içeriği, tiroid bezinizin düzgün işleyişinde önemli bir rol oynar. Tiroid bezi, vücuttaki bazı temel hormonların üretildiği, dağıtıldığı ve düzenlendiği yerdir.

CİLT BAKIMI

Brezilya cevizi içindeki vitamin ve besin maddelerinin kapsamlı bir profili, özellikle cilt sağlığını iyileştirmek için iyi bir tercihtir . Selenyum, omega 3 yağ asitleri ve Brezilya fıstığı içindeki C ve E vitaminleri cilde sağlıklı bir parlaklık kazandırır ve cildin elastikiyetini artırır, böylece erken yaşlanmayı önler. Selenyum , kırışıklıklara ve hatta cilt kanserine neden olan cilt hücrelerinden serbest radikalleri çıkarabilen güçlü bir antioksidan bileşik olan glutatyonun aktivitesini uyarır. Ayrıca Brezilya cevizi yağı, cilt kuruluğu, egzama ve sedef hastalığının önlenmesine yardımcı olan mükemmel bir yumuşatıcıdır. Buna ek olarak, bir avuç ceviz öğütmek ve aynı yumurtayı bir yumurta ile karıştırmak, derinden besleyici bir cilt dökücüsü oluşturur.

BREZİLYA

Brezilya (Portekizce: Brasil) ya da resmî adıyla Brezilya Federal Cumhuriyeti (Portekizce: Bu ses hakkında República Federativa do Brasil (yardım·bilgi)), Güney Amerika'da yer alan, kıtanın en büyük ve en kalabalık ülkesidir. Uzun bir Atlas Okyanusu kıyısı vardır. Komşuları, güneyden kuzeye: Uruguay, Arjantin, Paraguay, Bolivya, Peru, Kolombiya, Venezuela, Guyana, Surinam, Fransız Guyanası'dır. (Ekvador ve Şili hariç tüm Güney Amerika ülkeleriyle komşudur.)

Brezilya Bayrağında renkler, ormanları ve madenleri değil eskiden görev yapmış Kraliyet ailelerini simgeler.

21 Nisan 1500 tarihinde Portekizli bir gemici olan Pedro Alveras Cabral, Hindistan'a gittiği düşüncesiyle Güney Amerika'ya ayak bastı ve ülkeyi Portekiz kralı adına zaptettiğini ilan etti. 1530 yıllarında Martin Alfonso de Sousa liderliğindeki bir keşif gezisi esnasında, stratejik noktalar olan yerlere, Rio de Janerio ile bir yıl sonra da bugünkü Santos şehrinin banliyosü olan Sao Vicente şehirlerini kurdular.

Piratiningo şehri de 1532 yılında Sao Vicente yakınlarında yüksek bir bölgede kuruldu. Portekizlilerin İspanya hâkimiyetine girdiği 1580'den 1640 tarihine kadar Brezilya bir İspanya sömürgesi oldu. 1640'ta Portekizliler Brezilya'yı tekrar ele geçirdiler. Hükumet merkezi 1763'te Salvador'dan Rio de Janeiro'ya taşındı. Zira burası coğrafi ve stratejik bakımdan merkez olmaya daha uygundu.

1698 yılında Sao Paulo'da bol miktarda altın bulundu. Daha sonra iç kesimlere Amazon havzasına yapılan keşif gezileri sonucu altından başka madenler de bulundu. Bölgede çeşitli feodal gruplar ortaya çıktıysa da fazla yaşamayıp yeniden birlik sağlandı.

Brezilya cevizinin faydaları nelerdir? Ne kadar? Nerede satılır? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Köpeksever bir kadın mahalle sakinlerini tahrik edip kavga etti!

Her yıl onlarca vatandaşımıza saldırarak hayatını zindan eden ve öldürülen başıboş sokak köpeklerini izinsiz bir şekilde besleyen köpeksever bir kadın, kendisine tepki gösteren mahalle sakinleriyle kavga etti.