Brüksel Albayı Cemre Birand’ın Katar yalanı elinde patladı

Öğrenim gördükleri Katar’da yardım toplama çalışmalarına katılan öğrencilerin verdiği toplu fotoğrafı "Doha Büyükelçiliğ kadrosuymuş" diye paylaşan Cemre Birand'ın yalanı ortaya çıktı. NATO’da uzun yıllar çalışan ve albaylığa kadar yükselen Birand özür dilemek yerine hakaretlerini sürdürmeyi seçti.

Cemre Birand'ın paylaştığı ve sosyal medyada günde olan "Büyükelçilik kadrosu" fotoğrafının aslı ortaya çıkınca Birand zor durumda kaldı.

Bulduğu bir fotoğrafı X hesabından paylaşan merhum gazeteci Mehmet Ali Birand'ın eşi Cemre Birand, "Doha Büyükelçiliğ kadrosuymuş. Hayatımda çok Büyükelçilik kadrosu gördüm ama bukadar kılıksız ve özensize rastlamadım" ifadelerini kullanmıştı.

Ancak fotoğraftaki kişilerin 6 Şubat depremlerinden etkilenenler için gerçekleştirilen ayni yardımlar kampanyasında çalışan Katar Üniversitesindeki Türk öğrenciler olduğu ortaya çıktı.

BİRAND ADINA UTANÇ VERİCİ

Gazeteci Kemal Öztürk, konu ile ilgili yaptığı paylaşımda "Bu insanların büyükelçilik personeli değil, 6 şubat depreminde gönüllü çalışan öğrenciler olduğunu öğrendiği halde yine de özür dilemedi, eleştirmeye devam etti Cemre Birand. Rahmetli M.Ali Birand adına utanç verici.
Aslında mesele Doha Büyükelçiliği değil, biraz araştırsa bölgenin en aktif çalışan elçiliği olduğunu öğrenirdi. Mesele burayı ziyaret eden gençlerin geldiği camiaya karşı duyulan nefret ve ötekileştirme dürtüsü. Her fırsatta böyle ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

ÖZÜR DİLEMEK YERİNE...

Bugün de bir paylaşım yapan Cemre Birand'ın özür dilemek yerine şu sözleri kullanması pes dedirtti:

"Katar Büyükelçiliğindeki resimde giyilen kıyafetlere karşı çıktığım nerdeyse gündem oluyordu Resim bana başka yerden açıklamasızgeldi, meğer Elçilik erkanı değilmiş. Yinede o kıyafetle resmî konuta gitmek o konutun temsil ettiği Türkiye Cumhuriyeti ve Chrbaşkanına hakarettir"

Brüksel Albayı Cemre Birand’ın Katar yalanı elinde patladı ile ilgili etiketler Katar
GÜNÜN VİDEOSU

İsmail Saymaz kime abi çekti? Gelen telefon yayına yansıdı: Tam o konuyu konuşuyorduk abi

Halk TV'nin Rota programında dün akşam canlı yayın kazası yaşandı. Gazeteci İsmail Saymaz, konuklarından biri olduğu programda telefonu çalınca fısırtıyla aramaya cevap verdi. Saymaz'ın sesi yayına yansıyınca kime sürekli "abi" dediği sosyal medyada merak konusu oldu.