Bu fotoğrafın değeri milyar dolar seviyesinde

Dünya, 2024 Paris Olimpiyatları'nda ülkemize gümüş madalya kazandıran Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç'i konuşuyor. Milli atıcımızın kulaklık takmadan sahneye çıkarak tek eli cebinde atış yapması Türkiye ve dünyada gündeme oturdu. Sosyal medyada milyonlarca paylaşım ve yorum yapıldı. Karizmatik duruş, eli cebinde ve sakin atış, dünyaca ünlü film John Wick göndermesi yapılmasına yol açtı. Bu başarının reklam eşdeğeri ise milyar dolarlarla ölçülüyor. İşte detaylar...

SüperHaber’in araştırmasına göre, reklam eşdeğeri, bir olayın, gelişmenin ve başarının alınan yansımasının sütun/santim (basılı malzeme) veya saniye (görsel medya ) türünden miktarının ilgili mecranın geçerli satış rakamları ile çarpılması ile hesaplanıyor.

Bu fotoğrafın değeri milyar dolar seviyesinde

Sosyal medyada (İnstagram, X, gibi uygulamalar) bin kişiye ulaşma bedeli olarak 100 lira ödenmesi gerekiyor. Ya da saniye ücreti 750 lira civarında. Yusuf Dikeç resimleri be videoları tüm dünyada milyarlarca paylaşıldı. Yorum yapıldı. Gazeteler ve televizyonlar yazdı. Eli cepte fotoğraf şu anda Türkiye’nin büyük bütçeler vererek yaptığı reklamlardan kat kat fazla geri dönüşüm sağladı. SuperHaber’in konuştuğu reklam ajansları, bu başarının reklam eşdeğer karşılığının rahatlıkla milyar dolara ulaşabileceğini söyledi. Üstelik asker bir millet olarak bilinen Türkiye’nin hem de atıcılık dalında aldığı bu dünya ikinciliği reklam eşdeğer getirisini katlayarak artırıyor.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç-Şevval İlayda Tarhan ikilisi, Türk spor tarihine adlarını yazdırdı.

Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan'dan oluşan milli takım, olimpiyat tarihinde Türkiye'ye atıcılıktaki ilk madalyasını kazandırdı.

Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç, "Olimpiyat oyunları 10 metre havalı tabanca kategorisinde" gümüş madalya kazanan ilk Türk sporcu oldu ve sosyal medyanın gündemine oturdu.

SOSYAL MEDYADA MİLYONLARCA GÖRÜNTÜLENME ALDI

İşte milyonlarca görüntüleme alan paylaşımlardan bazıları:

Bir Türk, sadece gözlüğüyle geldi ve gümüş madalya kazandı."
Sosyal medyada birçok kullanıcı Yusuf Dikeç ve rakibi Damir Mikec'in fotoğraflarını yan yana getirip paylaşımda bulundu.

DÜNYA BU POZU KONUŞTU

Milli atıcımız Yusuf Dikeç'in kulaklık takmadan sahneye çıkarak tek eli cebinde atış yapması Türkiye ve dünyada gündeme oturdu.

Dikeç'in ekipmansız ve eli cebinde atış yapması çok konuşulurken Sırp rakibi ise bulanıklığı önlemek için ilave lens, daha fazla hassasiyet için ana lens, ortam gürültüsünü susturmak için kulak koruyucuları takması dış basında gündem oldu.

YUSUF DİKEÇ KİMDİR?

Yusuf Dikeç, 1 Ocak 1973 yılında Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde dünyaya geldi.
Jandarma Genel Komutanlığında Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş rütbesinde bir askerdir.

Jandarma Gücü Spor Kulübü bünyesinde spor hayatını sürdürmektedir.
Dikeç 2012 Yaz Olimpiyatları'nda 10 m havalı tabanca ve 50 m tabanca dallarında ülkemizi temsil etti.

Mersin'de düzenlenen 2013 Akdeniz Oyunları'nda bir altın ve bir gümüş madalya kazanmayı başardı.
2016 Yaz Olimpiyatları'nda da yer alan eden Dikeç, 50 metre tabanca kategorisinde 550 puanla 22. oldu ve elemelerde mücadeleye veda etti.

Bu fotoğrafın değeri milyar dolar seviyesinde ile ilgili etiketler ekonomi 2024 Paris Olimpiyatları
GÜNÜN VİDEOSU

Düzce'de fındık işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı, çok sayıda yaralı var

Düzce'nin Cumayeri ilçesinde fındık işçilerini taşıyan minibüs, iddiaya göre freninin boşalması sonucu yaklaşık 50 metreden uçuruma yuvarlandı. Kazada çocukların da aralarında bulunduğu 6'sı ağır 22 kişi yaralandı.