Bugün vefat eden Güneri Civaoğlu’dan 28 Şubat sözleri: Refah Partisi'ne 'bitli yorgan' demişti!

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören gazeteci Güneri Civaoğlu 85 yaşında öldü. 28 Şubat darbecilerinin medyadaki ciddi temsilcilerinden Civaoğlu'nun cenazesinin yarın toprağa verileceği öğrenildi. Öte yandan, 28 Şubat darbesi sonrası Kanal D’de 'Durum' adlı yorum programında Refah Partisi'ne yönelik yönelik sözleri yeniden gündeme geldi.

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören gazeteci Güneri Civaoğlu 85 yaşında öldü. 28 Şubat darbecilerinin medyadaki ciddi temsilcilerinden Civaoğlu'nun cenazesinin yarın toprağa verileceği öğrenildi.

Öte yandan, 28 Şubat darbesi sonrası Kanal D’de 'Durum' adlı yorum programında Refah Partisi'ne yönelik yönelik sözleri yeniden gündeme geldi. Sosyal medyada dolaşıma sokulan o videoda Civaoğlu, Refah Partisi'ni bitli yorgan' olarak adlandırmıştı.

Civaoğlu, o günlerde TV’ye çıkıp şöyle demişti:

“Genelkurmay’da bugün târihî bir brifing verildi. Durum, gerçekten vahimdir. Silahlı kuvvetlerin artık iyi bildiğimiz ve yaklaşık onar yıllık aralıklarla karşılaştığımız iç hizmet yasası bağlamında laik cumhuriyeti korumak ve kollamak üzere durumdan vazife çıkarmak söylemi anlamlı bir mesajdır. Keşke demokrasinin tatile çıkmasına çanak tutanlar ve onların çanak yalayıcıları, bu pisliğin üzerinde uçuşan sinekler, yaklaşan fırtınayı sezebilseler…. Türkiye Refahyol adlı bu bitli yorganı artık sırtında taşıyamaz.”

GÜNERİ CİVAOĞLU KİMDİR?

1939 yılında Ankara'da doğan Güneri Cıvaoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Akis dergisi, Yeni İstanbul gazetelerinde muhabir olarak mesleğe başlayan Cıvaoğlu, TRT'nin kuruluş sürecinde sabah haberlerini hazırlayan ekipte yer aldı.

Daha sonra Strasbourg Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi alan Cıvaoğlu, Tercüman gazetesinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı.

13 yıl boyunca Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yapan Cıvaoğlu, 1996 yılından bu yana ise Milliyet gazetesinde başyazarlık yapıyordu.

İstanbul Barosu'nda kayıtlı bir avukat da olan Güneri Cıvaoğlu, bir süre İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde gazetecilik hakkında ders verdi.

Bugün vefat eden Güneri Civaoğlu’dan 28 Şubat sözleri: Refah Partisi'ne 'bitli yorgan' demişti! ile ilgili etiketler Refah Partisi Güneri Cıvaoğlu 28 Şubat Necmettin Erbakan

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

İsrail'in katiller sürüsü böyle korktu: Siper aldıkları o anlar kameraya böyle yansıdı!

İran füzelerinin işgalci İsrail'in birçok bölgesini hedef almasının ardından katil İsrail askerleri korkakça siper alırken görüntülendi. Dünya, diken üstünde bölgeden gelen gelişmeleri izlerken, başını tutan İsrail askerlerinin görüntüsü kameraya böyle yansıdı.