Virüsten koruyor diye sakın bunu yapmayın! Yanlış bilgi daha da zarar veriyor...

Koronavirüs salgını tüm dünyada yayılmaya devam ederken, her gün farklı bir tedavi yöntemi ortaya atılıyor. Son olarak WhatsApp'ta elden ele dolaştırılan bir mesajda Çinli bir uzmanın, buhar solumanın koronavirüs tedavisinde yüzde 100 etkili olduğunu söylediği iddia edildi. O iddianın gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Whatsapp’ta yayılan bir iddiada, Çinli bir uzmanın, buhar solumanın yeni koronavirüs tedavisinde yüzde 100 etkili olduğunu söylediği iddia edildi.

Mesajda ayrıca, virüsün burun, boğaz veya akciğerde olması fark etmeksizin buhara karşı gelemediği öne sürüldü.

Virüsten koruyor diye sakın bunu yapmayın! Yanlış bilgi daha da zarar veriyor...

SAKIN YAPMAYIN!

Ancak iddia doğru değil. Yeni koronavirüsün henüz kesinleşmiş bir tedavisi yok. Dünya Sağlık Örgütü, sıcak hava ya da buharın yeni koronavirüsten korunmada etkili olmadığını söylüyor ve kontrolsüz buhar tedavisi beraberinde riskler getirebilir.

COVİD-19 İÇİN BUHAR TEDAVİSİ UYGULANMIYOR

Buhar tedavisinin yeni koronavirüs üzerinde olumlu bir etkisi olduğuna dair bilimsel bir kanıt yok. Dünya Sağlık Örgütü’nün resmi internet sayfasında, 13 Nisan itibariyle Covid-19’un kesinleşmiş bir tedavisi bulunmadığını belirtilmiş. DSÖ daha önce, sıcak havanın yeni koronavirüsün yayılımını azalttığı iddiasını da yalanlamıştı. Benzer şekilde sıcak duş almanın da yeni koronavirüsten korunmada etkili olmadığını söylemişti. Aksine bu yöntem vücut sıcaklığımızı yükselteceği için zararlı olabilir.

 Virüsten koruyor diye sakın bunu yapmayın! Yanlış bilgi daha da zarar veriyor... - Resim : 2

Ne ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi’nin, ne de Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sayfalarında, yeni koronavirüsün buharla tedavisine ilişkin bir bilgi yer alıyor.

Aksine, CDC’den bir temsilci Reuters’a buhar tedavisinin yeni koronavirüs tedavisinde etkili olduğunu gösteren hiçbir bilimsel kanıt bulunmadığını söylemiş. Republic World haber ajansına konuşan bulaşıcı hastalık uzmanı Dr. William Schaffner de su buharından kaçınılması gerektiğini, sıcak nemin virüsü öldürmeye katkısı olmayacağını belirtmişti.

Virüsten koruyor diye sakın bunu yapmayın! Yanlış bilgi daha da zarar veriyor... ile ilgili etiketler WhatsApp tedavi Koronavirüs Korona buhar
GÜNÜN VİDEOSU

Acı detay belli oldu: Boğaz'da denize düşüp kaybolan 2 gencin kimlikleri belli oldu!

İstanbul Beşiktaş'ta, denize düşen bir kadın ile onu kurtarmak için peşinden atlayıp kaybolan erkeğin abla-kardeş oldukları belirlendi.