Burun ameliyatı ağrı yapar mı?

Burun estetiği, tıbbi adıyla rinoplasti, burnun şekil ve boyutunu değiştirmek amacıyla yapılan cerrahi bir müdahaledir ve estetik kaygılar veya fonksiyonel sorunlar nedeniyle tercih edilebilir. Peki, burun estetiği ağrı yapar mı? Ayrıntılar haberimizde...

Bu operasyon, genellikle yüz yapısıyla uyumlu bir burun elde etmek veya nefes alma sorunlarını düzeltmek için yapılır. Burun estetiği sonrasında ağrı, hastaların en çok merak ettiği konulardan biridir. Genel olarak, burun estetiği ağrılı bir işlem olarak bilinse de, modern tıbbi teknikler ve kullanılan anestezi yöntemleri sayesinde operasyon sırasında hiçbir acı hissedilmez.

BURUN AMELİYATI AĞRI YAPAR MI?

Ancak, ameliyat sonrasında hafif bir rahatsızlık, baskı hissi ya da baş ağrısı gibi şikayetler olabilir. Çoğu hasta, ciddi bir ağrı yaşamaktan çok, ameliyat sonrası şişlik ve morlukların yarattığı baskı ve dolgunluk hissini deneyimler. Ameliyatın ardından verilen ağrı kesiciler bu tür rahatsızlıkları büyük ölçüde hafifletebilir. Ayrıca, operasyon sonrası ilk günlerde burun tıkanıklığı hissedilebilir ve bu da bir miktar rahatsızlığa neden olabilir. İyileşme süreci kişiden kişiye değişmekle birlikte, genellikle birkaç gün içinde ağrı ve rahatsızlıklar azalmaya başlar ve hasta normal yaşantısına geri dönebilir. Özetle, burun estetiği sonrasında ciddi bir ağrıdan çok, hafif bir rahatsızlık hissi beklenebilir ve bu durum, modern tıp sayesinde etkili bir şekilde yönetilebilir.

Burun ameliyatı ağrı yapar mı? ile ilgili etiketler estetik
GÜNÜN VİDEOSU

Türk şiirinin yaşayan en büyük şairi İsmet Özel 80 yaşına bastı

Türk şiirinin söz ustası, "Evet İsyan", "Erbain", "Bir Yusuf Masalı", "Of Not Being a Jew" ve "Şiir Okuma Kılavuzu"nun da aralarında bulunduğu birçok esere imza atan İsmet Özel 80. yaşını kutluyor. Özel'in sevenlerinden ve hayralarından mesaj yağıyor.