Busenaz Sürmeneli kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi madalyaları kazandı?

Busenaz Sürmeneli, spor camiasının dikkatini çeken isimlerden biri haline geldi. Milli boksör Busenaz Sürmeneli, Paris 2024 Olimpiyatları açılış töreninde Türk bayrağını taşıyacak. Peki, Busenaz Sürmeneli kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi madalyaları kazandı? İşte, Busenaz Sürmeneli'nin hayatı ve başarıları!

Busenaz Sürmeneli, spor dünyasının öne çıkan isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Milli boksör, Paris 2024 Olimpiyatları açılış töreninde Türk bayrağını taşıma onuruna sahip olacak. Peki, Busenaz Sürmeneli kimdir, kaç yaşında, nereli ve hangi madalyaları kazandı? İşte Busenaz Sürmeneli'nin hayatı ve başarıları!

Busenaz Sürmeneli kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi madalyaları kazandı?

BUSENAZ SÜREMENELİ KİMDİR?

Busenaz Sürmeneli, 26 Mayıs 1998'de Bursa'da dünyaya geldi. Trabzonlu olan Sürmeneli'nin Tuğçenaz adında bir ikiz kardeşi vardır. Başarılı sporcu, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün bir üyesidir.

Busenaz, 2019 yılında Rusya'nın Ulan-Ude kentinde düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda Çinli Yang Liu'yu 4-0 yenerek altın madalya kazandı. Bu turnuvada sırasıyla Avustralyalı Kaye Scott, İtalyan Assunta Canfora ve İrlandalı Christina Desmond'u mağlup ederek finale yükselmişti. Yarı finalde ise Rus Saadat Dalgatova'yı 3-2 yenerek altın madalyaya ulaşmıştı.

2020 Tokyo Olimpiyatları'nda ise Busenaz, Çinli Gu Hong'u 3-0 yenerek altın madalya kazandı. Turnuva boyunca Polonyalı Karolina Koszewska, Ukraynalı Anna Lysenko ve Hintli Lovlina Borgohain'i mağlup ederek finale çıkmıştı. Bu başarı, Türkiye'nin olimpiyatlarda boks branşındaki ilk altın madalyası oldu.

2022 yılında İstanbul'da düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda 66 kiloda altın madalya kazanarak ikinci dünya şampiyonluğunu elde etti. Finalde Kanadalı Charlie Cavanagh'a karşı zorlu bir mücadele veren Busenaz, ilk iki raundu 5-0 kazandı ve son rauntta da rakibini zor duruma düşürerek hakem kararıyla galip ilan edildi.

Busenaz Sürmeneli, 2022 yılında Cezayir'de düzenlenen 19. Akdeniz Oyunları'nda kadınlar 66 kg finalinde Cezayirli Ichrak Chaib'i 3-0 yenerek altın madalya kazandı. 2023'te ise Polonya'da düzenlenen 3. Avrupa Oyunları'nda altın madalya kazanarak 2024 Yaz Olimpiyatları için kota aldı.

2023 yılında Mustafa V. Koç Spor Ödülü'nü alan Busenaz, 2024 yılında Trabzonspor'dan Fenerbahçe'ye transfer oldu. Aynı yıl, Sırbistan’da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası’nda 66 kiloda Rus Albina Moldazhanova’yı 5-0 yenerek bir kez daha altın madalya kazandı.

Busenaz Sürmeneli kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi madalyaları kazandı? ile ilgili etiketler Boks
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.