19 Aralık Çanakkale'de bugün okullar tatil mi?

Çanakkale'de okullar tatil mi? Yaşanan son dakika gelişmesiyle Çanakkale'nin Gelibolu ve Biga ilçelerinde gece saatlerinde başlayan kar yağışının etkisini artırması sebebiyle okullar tatil edildi. Öğrenci ve veliler de internette konuyu araştırıyor. Çanakkale'de bugün okullar tatil mi, 19 Aralık Çanakkale kar tatili kaç gün, ilkokul, ortaokul, liseler tatil mi sorularına yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki Çanakkale'de okular tatil mi?

Çanakkale'de okullar tatil mi? Yaşanan son dakika gelişmesiyle Çanakkale'nin Gelibolu ve Biga ilçelerinde gece saatlerinde başlayan kar yağışının etkisini artırması sebebiyle okullar tatil edildi. Öğrenci ve veliler de internette konuyu araştırıyor. Çanakkale'de bugün okullar tatil mi, 19 Aralık Çanakkale kar tatili kaç gün, ilkokul, ortaokul, liseler tatil mi sorularına yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki Çanakkale'de okular tatil mi? Bugün okullar tatil mi? 19 Aralık Çanakkale kar tatili kaç gün? İlkokul, ortaokul, liseler tatil mi? Gelibolu ve Biga kar tatili! İşte tüm detaylar...

19 Aralık Çanakkale'de bugün okullar tatil mi?

ÇANAKKALE'DE OKULLAR TATİL Mİ?

Alınan bilgiye göre, Gelibolu ve Biga ilçelerinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sabaha karşı arttırdı.

İlçelerin yüksek kesimlerdeki yoğun yağış nedeniyle her iki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez ve bağlı köylerde tüm ilk ve orta dereceli okulların bir günlüğüne tatil edildiğini duyurdu.

Meteoroloji yetkilileri, Çanakkale genelinde kar yağışı beklendiğini aktararak vatandaşların hava koşullarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

ÇANAKKALE

Çanakkale ili, Türkiye'nin kuzeybatısında, topraklarının büyük bölümü Marmara Bölgesi sınırları içinde bir kısmı ise Ege Bölgesi içinde kalan, 25° 40' - 27° 30' doğu boylamları ve 39° 27' - 40° 45' kuzey enlemleri arasında 9.887 km²'lik bir alan kaplayan, Asya (Anadolu) ve Avrupa (Trakya) kıtalarında toprakları bulunan, kendi adını taşıyan boğaz ile ikiye bölünmüş bir ildir.

Anadolu'nun en batı noktası olan Baba Burnu ile Türkiye'nin en batı noktası Gökçeada'daki İncirburnu il sınırları içindedir. Ege Denizi'nde Türkiye'ye ait en büyük adalar, Bozcaada ve GökçeadaÇanakkale iline bağlıdır.

İl Nüfusu: 519.793'dür. Bu nüfusun %70,2'si şehirlerde yaşamaktadır (2016). İlin yüzölçümü 9.817 m²'dir. İlde km²'ye 53 kişi düşmektedir. (Bu sayı merkez ilçede 163'dür.) İlde yıllık nüfus artış oranı % 1,26 olmuştur.

2016 yılında TÜİK verilerine göre merkez ilçeyle beraber 12 İlçe, 23 belediye, bu belediyelerde 81 mahalle ve ayrıca 574 köyü vardır.

Tarihçe
Çanakkale, Cumhuriyetin ilk yıllarında Biga ve Gelibolu sancaklarının kaldırılması ve her ikisinin ortasında bulunan Çanak köyünün il ilan edilmesiyle meydana gelmiştir. 1927 Nüfus sayımında Çanakkale'nin merkez nüfusu sadece 8.500 kişi idi.. Eski çağlarda, Hellespontos ve Dardanelles olarak da adlandırılan ilde 3000 yıldan beri yerleşim olduğu bilinmektedir. Bugün bile kalıntıları bulunan Truva (Troia, Troy) Antik kenti M.Ö 2500 yılında büyük bir depremle yıkılmış ve bölge uzun yıllar Lidyalılarca yönetilmiştir. Milattan önce 336 yılında bölgede en önemli güç haline gelen Pers İmparatorluğu Helenizm'i tüm dünyaya yaymak amacındaki Büyük İskender Granikos Çayı (Biga Çayı) kıyılarında büyük bir bozguna uğratılmıştır. Osmanlı Devleti döneminde de Karesioğulları Beyliğinin yıkılması ile ilin bugünkü topraklarının büyük bir bölümü ele geçirilmiş, Bizans'ın sayesinde ilin fethi daha da kolaylaşmış ve Boğazlar ile birlikte kontrol Osmanlı Devleti'ne geçmiştir.

Çanakkale ilinin topraklarının bütününe bakıldığında, üzerinde kurulmuş olduğu yarımada Biga Yarımadası olarak adlandırılır. İl içindeki en kayda değer yükselti Biga Dağları'dır. Biga adının bu denli çok kullanımının sebebi, Cumhuriyet döneminden önce , Osmanlı idari sisteminde Sancağın Biga ilçesi olmasıdır. Yani ilin eski merkezi Biga olup, Cumhuriyet döneminde, kazanılmış olan başarılardan dolayı ilin ismi ve merkezi Çanakkale olarak değiştirilmiştir. İlin isminin kökeni yörede çok gelişmiş olan çanak - çömlek zanaatine dayanır. Şehrin iki simgesi haline gelen Kale-i Sultaniye ile çanakçılık özdeşleşince de şehir Çanakkale olarak adlandırıldı.

Nüfus
Çanakkale ilinde 12 ilçe ve 11 belde belediyesinde toplam 81 mahalle vardır. Nüfusun 70,2'si bu şehirlerde yaşamaktadır. Geriye kalan nüfus 574 köye dağılmıştır. Merkezden sonra en büyük ilçe Biga'dır. İlin en küçük ilçesi Bozcaada'dır. Adaların nüfusu yazları iki katını aşsa da kışın yerlilerden başka yaşayan kalmaz.

Coğrafya

İl topraklarının yarısından fazlası ormanlar ile kaplıdır. Ormanlar il topraklarının % 53.9'unu oluşturur. Ormanlık alanlar 536.964 hektar olup bunun 449.024 hektarı koru, 87.969 hektarı ise köylülere dağıtılan ve ticaret yapılan, kesilmeye hazır ormanlardır. Ormanlık arazinin yarısından fazlasını kızılçam ve meşe kaplar. İlde yetişen ağaçların miktarları şöyledir;

Ağaç türü Kapladığı alan (Hektar) Toplam ormanlara oranı
Kızılçam 181.093,20 33,73
Meşe 109.997,50 20,49
Karaçam 60.735,00 11,24
Diğer 185,138,30 34,36
Genel toplam 536.964,00 100,00
İlin kıyı ilçelerinde ve adalarda iklim hemen hemen aynıdır. Akdeniz iklimi ile Karadeniz iklimi arasında bir geçiş iklimin yaşandığı Çanakkale topraklarında iklim daha çok Akdeniz iklimine paralellik gösterir. İç bölgelerde denizden yükseklik artar ve bu nedenle kıyı bölgelere oranla aradaki sıcaklık ortalaması oldukça açılır. Yılın büyük bölümü hemen her ilçede rüzgarlı günler yaşanır.

Çanakkale'de önem arz eden bir su kütlesi bulunmaz. Gelibolu Yarımadası'nda Tuzla Gölü, Biga ilçesi sınırlarında Hoyrat Gölü ve Ece Gölü ile diğer ilçelerde yer alan bazı ufak baraj gölleri ve göletler vardır. Biga'ya bağlı Yeniçiftlik beldesinde yer alan yaklaşık 10,000 hektarlık Ece Gölü son birkaç yıl içinde kurutularak tarıma uygun hale getirilmeye çalışılmaktadır.

GÜNÜN VİDEOSU

Savaş değil yangın... Los Angeles'ta lüks semtler küle döndü! Adem Metan felaketi gözler önüne serdi

Los Angeles’ın ultra lüks yerleşim alanları, büyük bir felakete sahne oldu. Milyon dolarlık villalar, prestijli semtlerdeki evler ve pahalı arabalar, devasa yangınların kurbanı oldu. Gazeteci Adem Metan, Los Angeles’a giderek bölgedeki dehşeti gözler önüne serdi...