Cancri Jewellery olayı nedir? Sahibi kim?

Ukraynalı Dmytro Pavlenko'nun sahibi olduğu söylenen ve 2021 yılında Türkiye'de açılan "Cancri Jewellery" isimli mücevher firmasının 110 bin kişi dolandırdığı ve firmanın şubelerine haciz işlemi başlatıldığı iddia edildi. Yapılan haberlerin ardından, "Cancri Jewellery nedir? Sahibi kim?" sorusu büyük bir merakla araştırılmaya başlandı. Ayrıntılar haberimizde...

'Cancri Jewellery' bonus sisteminin, altın ve elmas satın alarak para kazanmanızı sağlar” sloganı ile vatandaştan para toplayarak, onları dolandırdığı ortaya çıktı. “Cancri Jewellery” adlı mücevher firmasının, Türkiye genelinde 110 bin kişiyi dolandırıp kayıplara karıştığı iddia edildi. Yapılan haberlerin ardından Cancri Jewellery ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. Peki, Cancri Jewellery nedir? Sahibi kim? Detaylar haberimizde... 

Cancri Jewellery olayı nedir? Sahibi kim?

CANCRI JEWELLERY NEDİR?

Cancri Jewellery internet sitesinde kendilerini ve sistemi “Cancri Jewelry mücevher evlerinin koleksiyonlarında altın mücevherleri sunulmaktadır. 14 karat = 585 ayar, 18 karat = 750 ayar, 22 karat = 916 ayar. Pırlantalı ve yarı değerli taşlı olan dünya mücevher koleksiyonları yer almaktadır. Alışveriş işleminden sonra hemen ertesi gün, 52 ödemeden ilkini alırsınız. Ödemeler günlük olarak sağlanır.

"BU SİSTEM GELİR ELDE ETMEK İÇİN BİR FIRSATTIR"

Bu sistem, gelir elde etmek için eşsiz bir fırsattır, çünkü bir yıl içinde müşteri, her alışveriş için harcadığı parayı tamamen geri ödeme olarak alır, aynı zamanda ek bir bonus kazanır.” İfadeleriyle tanıtıyor.

CANCRI JEWELLERY SAHİBİ KİM?

İddialara göre, 2021 yılında Türkiye’de açılan Ukraynalı Dmytro Pavlenko’nun sahibi olduğu Cancri Jewellery’ nin Ponzi sistemine 110 bin kişi kaydoldu.

KİMSE ULAŞAMADI

Antalya, Trabzon, Yalova, İstanbul ve Kocaeli’de 6 şubesi bulunan firmaya paralarını kaptıran şahıslar bir süre sonra şirketi aradıklarında kimseye ulaşamadı. Edinilen bilgilere göre dün firmanın Yalova ve Caddebostan şubelerinde de haciz işlemler yapıldı. Bugün İzmit’in yanı sıra Trabzon şubesinde de haciz işlemi uygulandığı öğrenildi.

TOPLAN 100 MİLYON DOLARIN ÜZERİNDE PARA GİTTİ

Firmaya bazı vatandaşların 6 Milyonun üzerinde para yatırdığı, aylık 20-25 bin lira gibi tutarı firmadan geri aldıkları ifade edildi. Yaklaşık 1 yıllık faaliyetinin ardından Cancri Jewellery’nin sahipleri sırra kadem bastı. Toplam 100 milyon doların üzerindeki bir paranın bu sistemle buharlaştığı ifade edildi. 2021 yılında şehrin merkezlerinde bulunan 5 yıldızlı otellerde toplantı gerçekleştiren firma, iddialara göre bu sayede vatandaşın güvenini kazandı. Daha sonra şubeler açarak güveni daha da sağlamlaştıran firma, yüksek kazanım garantisi ile para topladı. Ramazan Bayramı öncesinde ödemeler durduruldu, bayram arifesinde ise şubeler kapandı.

 

 

Cancri Jewellery olayı nedir? Sahibi kim? ile ilgili etiketler Cancri Jewellery dolandırıcılık
GÜNÜN VİDEOSU

Kardeşi Sıla Doğu ile öpüşen Dilan Polat'tan ilginç savunma: Kısmi felç geçirdim, 3 defa bayıldım!

Tahliye partisi sırasında kardeşi Sıla Doğu ile dudak dudağa öpüşen Dilan Polat 'hayasızca hareketler' suçundan çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu gelişme sonrası Instagram hesabından video paylaşan Dilan Polat "Benim için utanç vericiydi. Ben iyi değilim. Kısmi felç geçirdim, 3 defa bayılmışım." dedi.