Canlı bomba saldırısında gazi oldu, lakabı ''Sinir Bozan'''dı!

Türk ordusunun kahraman komutanlarından Emekli Tuğgeneral Tahir Çebi, hayata gözlerini yumdu. Çebi, canlı bomba saldırısında gazi olmuştu

SUPERHABER ÖZEL

Görevde olduğu süre boyunca terörle mücadelede büyük başarılar elde eden, Türk ordusunun efsane komutanlarından Tahir Çebi, 74 yaşında hayatını kaybetti. Hakkari İl Jandarma Alay Komutanlığı görevini sürdürdüğü 1990’lı yılların sonunda terör örgütü PKK’ya büyük darbeler indiren Çebi, 9 Nisan 1999 tarihinde, PKK'li hainlerin yaktığı ve askerlerinin onardığı okulun açılışına Hakkari Valisi, Jandarma Tümen Komutanıyla birlikte katılmış, dönüş yolunda terör örgütü militanların sonra dönüş yolunda canlı bomba saldırısı sonucu valiyle birlikte ağır yaralanmıştı. Saldırıda valinin koruma şoförü polis memuru şehit olmuştu.

CENAZE TÖRENİ 26 AĞUSTOS'TA

Gazi Komutan Tahir Çebi, 26 Ağustos 2024 Pazartesi günü Trabzon Araklı’daki Küçük Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

İSMAİL HAKKI PEKİN ÜZÜNTÜSÜNÜ DİLE GETİRDİ

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin de sosyal medya hesabından Tahir Çebi'nin vefatından büyük üzüntü duyduğunu açıkladı. Pekin X hesabından şunları yazdı:

"Bugün çok değer verdiğim okulda aynı sıraları paylaştığım bir arkadaşımın vefat haberini büyük bir üzüntü ile öğrendim.

Kendisi büyük bir Kahramandı. Hakkari Jandarma İl Komutanı olduğu dönemde, 09 Nisan 1999 tarihinde, PKK'lı hainlerin yaktığı okulu direktiflerine onun askerleri onarmıştı. Okulun açılışına Hakkari Valisi, Jandarma Tümen Komutanıyla birlikte katıldıktan sonra dönüş yolunda canlı bomba saldırısı sonucu valiyle birlikte ağır yaralanmış, gözlerini vatan için feda etmiş, Gazi olmuştu.

Albay Tahir ÇEBİ'nin örnek kişiliği, Kahramanlıkları unutulmayacaktır.
Kendisine Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı dilerim.

Başımız sağolsun..."

Canlı bomba saldırısında gazi oldu, lakabı ''Sinir Bozan'''dı! ile ilgili etiketler asker ölüm
GÜNÜN VİDEOSU

Levent Gültekin'den İmamoğlu'na: Garip gurebaya yaptığın zamla kendine siyasi kariyer inşa ediyorsun

İstanbul'da suya yapılan fahiş zamlara tepki gösteren CHP yandaşı Levent Gültekin, "İstanbul’da yüksek su faturası ödüyoruz. Niye? Beyefendi en büyük icraat olarak kent lokantası açsın. Garip gurebanın suyuna ulaşımına zam yapıyorsun o parayla kendine siyasi kariyer inşa ediyorsun." dedi.