Çates kaç lot verir, hisse fiyatı ne kadar, toplama işlemleri ne zaman bitecek, katılım endeksi durumu ne, hangi bankalarda işlem görecek?

Çates Elektrik Üretim A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onay alarak halka arz sürecine başladı. Bu önemli finansal olayın detayları ve yatırımcıları ilgilendiren bilgileri merak ediliyor. Peki, Çates kaç lot verir, halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar, toplama işlemleri ne zaman bitecek, katılım endeksi durumu ne, hangi bankalarda işlem görecek? Detaylar haberimizde...

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) onayının ardından, Türkiye'nin önde gelen enerji şirketlerinden Çates Elektrik Üretim A.Ş., devasa bir halka arz operasyonuna hazırlanıyor. Çates Elektrik'in halka arzıyla ilgili detaylar belli oldu. Peki, Çates kaç lot verir, halka arz ne zaman, hisse fiyatı ne kadar, toplama işlemleri ne zaman bitecek, katılım endeksi durumu ne, hangi bankalarda işlem görecek? Çates halka arzı hakkında merak edilen ayrıntılar haberimizde...

Çates kaç lot verir, hisse fiyatı ne kadar, toplama işlemleri ne zaman bitecek, katılım endeksi durumu ne, hangi bankalarda işlem görecek?

ÇATES HALKA ARZI NE ZAMAN?

Çates Elektrik halka arz süreci, İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş. aracılığıyla gerçekleşecek. Talep toplama tarihleri henüz net bir şekilde belirlenmemiş olsa da, bu sürecin önümüzdeki haftalarda başlaması bekleniyor. İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş., bu süreçte yatırımcılardan gelecek talepleri yönetecek ve halka arzın başarıyla tamamlanmasını sağlayacak.

ÇATES HİSSE FİYATI NE KADAR?

Çates Elektrik'in halka arz fiyatı, 1 TL nominal değerli paylar için sabit 57,15 TL olarak belirlendi. Bu fiyat, halka arzın başarılı bir şekilde tamamlanması durumunda şirketin sermayesini 140.405.000 TL'den 165.200.000 TL'ye yükseltecek. Ek pay satışının yapılmayacağı belirtilen halka arzda, yatırımcılara sunulan hisselerin değeri sabit bir fiyat üzerinden gerçekleşecek.

ÇATES KAÇ LOT VERİR?

Çates Elektrik halka arzında birçok önemli aracı kurum yer alıyor. A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Acar Menkul Değerler A.Ş., Ahlatcı Yatırım Menkul Değerler A.Ş., Alb Yatırım Menkul Değerler A.Ş. gibi sektörün önde gelen kurumları, yatırımcılara bu büyük fırsatı sunacak. Ancak, kaç lot verileceği konusundaki detaylar şu an için netlik kazanmış değil. Talep toplama süreci devam ettikçe bu bilgiler de ortaya çıkacak.

ÇATES NE ŞİRKETİ?

Çates Elektrik, enerji sektöründe önemli bir konuma sahip. Şirket, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı olarak elektrik üretimi gerçekleştiriyor ve Türkiye'nin enerji ihtiyacına önemli bir katkı sağlıyor. Halka arz süreciyle birlikte, şirketin bu alandaki başarılı projelerine olan yatırımcı ilgisinin artması bekleniyor.

Çates Elektrik'in halka arzı, Türkiye'nin enerji sektöründeki büyüme potansiyelini gösteren önemli bir adım olarak nitelendiriliyor. Şirketin bu süreçte elde edeceği fonlar, yeni projelerin hayata geçirilmesi ve mevcut altyapının güçlendirilmesi için kullanılacak. 

ÇATES HALKA ARZ

SPK'nın yeni haftada yayınladığı bültenle duyurulan habere göre, Çates Elektrik Üretim A.Ş., halka arz sürecine resmen adım attı. Şirketin mevcut ortağı Para Enerji Yatırımları A.Ş.'ye ait olan 8.255.000 TL nominal değeri (B) grubu paylar, halka arz edilecek. 

Çates kaç lot verir, hisse fiyatı ne kadar, toplama işlemleri ne zaman bitecek, katılım endeksi durumu ne, hangi bankalarda işlem görecek? ile ilgili etiketler Halka arz
GÜNÜN VİDEOSU

Kardeşi Sıla Doğu ile öpüşen Dilan Polat'tan ilginç savunma: Kısmi felç geçirdim, 3 defa bayıldım!

Tahliye partisi sırasında kardeşi Sıla Doğu ile dudak dudağa öpüşen Dilan Polat 'hayasızca hareketler' suçundan çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu gelişme sonrası Instagram hesabından video paylaşan Dilan Polat "Benim için utanç vericiydi. Ben iyi değilim. Kısmi felç geçirdim, 3 defa bayılmışım." dedi.