Özellikle ülkemizde sabah kahvaltı ile başlayan, gece yatana kadar çay sefamız devam eder. Çayın demlenmediği, içilmediği sofra neredeyse yoktur. Her evde farklı bir yöntemle demlenen çayı aslında nasıl demlemek lazım çoğu kimse bilmiyor. Hemen hemen her saat ocakta altı yanan çay, kahvaltıda, kahvaltı sonrası, öğlen, akşam üzeri ve akşam yemekten sonra başta olmak üzere gece gündüz fark etmeksizin severek içiliyor. Çay tiryakisi diye bilinen kişiler, günde 15-20 bardağa kadar çay tüketebiliyor.
Çayı birde böyle demleyin, aradaki farkı görün! Çayın sağlığa yararları
Türk toplumu tarafından oldukça sevilen, sabah kahvaltıdan başlayarak gece yatana kadar tüketilen çayın bir çok demleme yöntemi var. Yıllarıdır herkesin yanlış tekniklerle demlediği çayı birde bu yöntemle demleyin aradaki farkı görün. İşte sağlığa faydaları saymakla bitmeyen çayın doğru demleme yöntemi haberimizde yer almaktadır.
ÇAYIN DOĞRU DEMLEME YÖNTEMİ NEDİR?
Hal böyle olunca çayın demlenme şekli de daha bir önem kazanıyor. Çayı kimileri soğuk suyla, kimileri ise sıcak suyla demler. Her farklı demleme yöntemi, lezzetinde farklılıklar gösterir. Peki çayın lezzetini en iyi şekilde alabilmemiz için nasıl demlememiz gerekir?
Demleme tekniği Uzakdoğu ülkelerine ait olan çay demleme konusunda açıklama yapan uzmanlar en doğru çay demleme tekniğini paylaştı.
Altın değerinde olan bu çay demleme tekniği aynı zamanda çayın içindeki yararları da yok etmez.
ÇAYI HAŞLAMAK LEZZETİNİ BOZAR
Herkesin bildiği çay demleme tekniği olan demin üstüne suyu koyup haşlamaya bırakmak çayın lezzetini bozar.
Bir çaydanlığa 5 bardak su dökün iyice kaynatın. Kaynayan suya 4 kaşık dem atın.
Ancak önce suyu kaynatıp sonra üstüne demi bırakmak altın değerinde olan çay demleme tekniğidir. Bu teknik sayesinde çay yanmaz yanı tadı bozulmaz.