Çeçenler Çeçenlere karşı! Öldürülen Amina'nın kocası Ukrayna ordusunda savaşıyor

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramzan Kadirov'un emri ile Ukrayna'ya yollanan Çeçen askerlere karşı, yine Çeçenlerden oluşan Ukrayna askerleri olduğu ortaya çıktı. Ukrayna saflarında gönüllü olarak savaşan "Cevher Dudayev Taburu", Ruslara ve Kadirovculara karşı savaşacaklarını açıkladı. Tabur Komutanı ise Kiev'de suikastle öldürülen, muhalif Çeçen doktor ve keskin nişancı, Ukrayna'nın milli kahramanı Amina Viktorivna Okueva'nın yaralı kurtulan eşi Adam Osmayev olduğu anlaşıldı.

Rusya'nın Putin'in emri ile başlattığı Ukrayna'ya saldırısı devam ediyor. Ukrayna ordusunun, güçlü silahları olan Rus ordusuna karşı direnişleri sürüyor. Ukrayna ordusunun karşı saldırılarında çok sayıda Rusya ordusuna ait tank, zırhlı araç ve füze sistemlerinin imha edildiği, yüzlerce askerin de öldürüldüğü öğrenildi.

Çeçenler Çeçenlere karşı! Öldürülen Amina'nın kocası Ukrayna ordusunda savaşıyor

BAYRAKTAR SİHA SALDIRISINDA 70 ÇEÇEN ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Çeçenistan Devlet Başkanı Ramzan Kadirov'un emri ile Ukrayna'ya yollanan Çeçen askerlerinin, önceki gün bir konvoyla ilerlerken saldırıya uğradığı öğrenildi. İddialara göre, Bayraktar TB2 SİHA'sı saldırısında 70 Çeçen askeri öldü, bir çoğu da yaralandı. Bu olaydan sonra, bazı Çeçen askerlerinin konvoydan ayrılarak, Çeçenistan'a geri döndükleri öne sürüldü. Bu arada, Rus yanlısı Kadirov’a bağlı Çeçen askerlerinin, Kiev'in kuzeyine gelerek beklemeye başladıkları ifade edildi.

Çeçenler Çeçenlere karşı! Öldürülen Amina'nın kocası Ukrayna ordusunda savaşıyor - Resim : 2

ÇEÇENLER ÇEÇENLERE KARŞI SAVAŞIYOR

Öte yandan, Ukrayna ordusunun güçlü silahları olan Rus ordusuna karşı direnişleri devam ediyor. Ukrayna saflarında gönüllü olarak savaşan ve çoğunlukla Çecenlerden oluşan "Cevher Dudayev Taburu" Ruslara ve Kadirovculara karşı savaşacaklarını açıkladı. Tabur Komutanı ise 2017 yılı Haziran ayında, Kiev'de bir suikastle öldürülen, muhalif Çeçen doktor ve keskin nişancı, Ukrayna'nın milli kahramanı Amina Viktorivna Okueva'nın yaralı kurtulan eşi Adam Osmayev olduğu anlaşıldı. Eşi ile bir otomobilde saldırıya uğrayan ve ağır yaralanan Osmayev'in nerede olduğu bilinmiyordu.

Çeçenler Çeçenlere karşı! Öldürülen Amina'nın kocası Ukrayna ordusunda savaşıyor - Resim : 3

AMİNA'NIN KOCASI UKRAYNA ORDUSU İÇİN SAVAŞIYOR

Bilinmeyen bir yerde Ukrayna bayrağının önünde, yüzleri maskeli 3 Çeçen savaşçı ile beraber, elinde silahlı olarak konuşan Adam Osmayev, Ukrayna dili ile konuşarak bir açıklama yapıyor. Osmayev açıklamasında, "Doğru yolu seçen herkese selam olsun. Herkese ve huzur diliyorum. Rusya düşmanı Ukrayna'ya ile savaşa girmişiz. Biz Ukrayna için savaşıyoruz ve savaşacağız.

Çeçenler Çeçenlere karşı! Öldürülen Amina'nın kocası Ukrayna ordusunda savaşıyor - Resim : 4

"RUSLARA VE KADİROVCULARA KARŞI SAVAŞACAĞIZ!"

Tüm Ukraynalılara söylemek istiyorum, bu savaşta gerçek olan, Çeçen millet Cevher Dudayev taburu olarak, Ruslara ve Kadirovculara karşı savaşacağımızı söylüyoruz. Ukrayna için kan dökeceğiz. Biz sizinle beraber,sizin için 8 yıldan beri savaşıyoruz. Çeçen olan Kadirovcular, LNR ve DNR Rusya oyuncakları bu hainlere karşı, kazanmak için sizinle Ukrayna ile beraber yan yana savaşacağız ve inşallah Moskova da, DNR da, LNR da, Sevastopol da, Kırım da sizinle beraber zaferi kutlayacağız." dediği görüldü.

Çeçenler Çeçenlere karşı! Öldürülen Amina'nın kocası Ukrayna ordusunda savaşıyor - Resim : 5

 

Çeçenler Çeçenlere karşı! Öldürülen Amina'nın kocası Ukrayna ordusunda savaşıyor ile ilgili etiketler Rusya Ukrayna Rusya Ukrayna savaşı çeçenler Adam Osmayev Amina Viktorivna Okueva Kadirovcular Cevher Dudayev taburu
GÜNÜN VİDEOSU

Serhat Akın’ın vurulduğunu öğrenen Batuhan Karadeniz, canlı yayını terk etti!

Eski milli futbolcu Serhat Akın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda silahlı saldırıya uğradığını ve ayağından yaralandığını açıkladı. Öte yandan Akın'ın Sports Digitale isimli YouTube kanalındaki partneri olan eski futbolcu Batuhan Karadeniz, Serhat Akın'ın vurulduğunu öğrenmesiyle birlikte canlı yayın yapan programı terk etti.