Çekirge istilası nedir? Nerede? Türkiye'ye geldi mi?
Çekirge istilası nedir? Gündemde aranan konular arasında çekirge istilası yer alıyor. Çekirge istilası Afrika'nın büyük bir kesiminde görüldü.Çekirge istilası Afrika'dan sonra İran ve çevresinde görülmeye başlandığı öne sürüldü. Çekirge istilası hangi ülkelerde görüldü? Detaylar haberimizde...
Çekirge istilası nedir? Afrika’da başlayan çekirge istilasının İran ve Irak’ta da olduğu iddia edildi. Çekirge istilasının ne olduğu ise araştırılan konuların arasında bulunuyor. Türkiye'ye gelip gelmediği ise bir diğer merak edilen konu arasında yer alıyor.
ÇEKİRGE İSTİLASI TÜRKİYE'YE GELDİ Mİ?
Irak ve İran'da görülmesinden sonra Türkiye'ye gelebileceği iddia edildi. Çekirge sürüsü Türkiye'ye gelmedi.
ÇEKİRGE İSTİLASI NEREDE?
Birleşmiş Milletler (BM), Doğu Afrika ülkelerindeki çiftçilerin hayatını aylardır kabusa çeviren çöl çekirgesi sürülerinin yeniden etkisini artırabileceğini duyurdu.
BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), yayımladığı durum raporunda, Afrika Boynuzu bölgesinde özellikle Kenya, Somali ve Etiyopya’da durumun kritik olduğuna ve yeni çekirge sürülerin oluşmaya başladığına dikkati çekti.
Bölgedeki durumun “alarm verici” seviyelerde olduğu belirtilen raporda, çekirgelerin yeniden üremeye başladığı ve bu sürülerin gıda güvenliğine benzeri görülmemiş tehdit oluşturduğu aktarıldı.
Raporda, çekirgelerin etkisini göstereceği ülkeler arasında Kenya, Somali, Etiyopya, Sudan, Eritre, Suudi Arabistan, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, İran ve Pakistan gösterildi.
Bir kilometrekarede yer alan 40-80 milyon çekirge, sadece bir günde 35 bin kişiye yetecek gıdayı tüketebiliyor.
Çekirge sürüleri, her gün 150 kilometre yol katedebiliyor.