Celal Şengör'ün 'Fransız liselerinden çek elini' sözlerine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den cevap: Muhatap olmam aynı seviyeye inmem!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Celal Şengör'ün "Türkiye'deki iki Fransız okulundan elini çek" çağrısıyla ilgili konuştu. "Cevap vermemi istiyorlar ama cevap vermiyorum" diyen Tekin, "Onlarla muhatap olmam aynı seviyeye inmem" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Celal Şengör, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in eğitim politikası ve davranışlarını sert bir şekilde eleştiren mektup yazdı.

Bakan Tekin'e, Prof. Celal Şengör'ün kendisi hakkındaki sözleri ve Fransız okullarıyla ilgili sözleri soruldu.

Fatih Atik'in verdiği bilgiye göre Bakan Tekin, bu sorulara şöyle yanıt verdi: "Cevap vermemi istiyorlar ama cevap vermiyorum."

İşte Atik'in sosyal medyada paylaştığı sözler:

''Bakan Tekin'i meclisin arkasına götürdüğünde Prof. Celal Şengör'ün 'Ülkemizin geleceğine tehditsiniz' sözlerini ve Fransız okulları hakkında neler söylediğini sordum. "Cevap vermemi istiyorlar ama onlarla çalışmak istemiyorum" dedi. ''

Şengör, Bakan Yusuf Tekin'e "Bakanım! Fransız ortaokullarının üzerinden elinizi çekin..." başlıklı mektubunda şu ifadelere yer vermişti:

 "Umarım bu ülke halkı sizin ve dostlarınızın görevden alınması konusunda hemfikirdir. onlarınki ve trolünüz X'ten çıkarılır. Ülkemizin geleceğini iyi ve doğru bir şekilde temsil ediyorsunuz."

Celal Şengör'ün 'Fransız liselerinden çek elini' sözlerine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den cevap: Muhatap olmam aynı seviyeye inmem! ile ilgili etiketler Yusuf Tekin Celal Şengör Fransız
GÜNÜN VİDEOSU

500 bin İsrail vatandaşı harekete geçti: Binyamin Netanyahu'ya yol gözüktü!

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 500 bin İsrail vatandaşı 6 esirin ölümünün ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ve hükümetine Gazze'de ateşkes sağlanmasını öngören teklife imza atmaları için çağrı yaptı.