Cem Garipoğlu'nun mezarı ne zaman açılacak? Rezan Epözdemir detayları paylaştı

Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılacağını duyurmuştu. Flaş gelişme sonrası akıllara "Peki mezar ne zaman açılacak?" sorusu geldi. Epözdemir fethi kabir işlemiyle ilgili tüm detayları aktardı.

İstanbul Bahçeşehir'de 3 Mart 2009 tarihinde öldürülen Münevver Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması kararını değerlendirdi.

Kartal'daki Anadolu Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Epözdemir, "Gecikmiş bir karar olarak görüyorum ama Sayın Başsavcılığa çok teşekkür ediyoruz. Kamu vicdanı rahatlayacak adalet tecelli edecek maddi gerçek ortaya çıkacak. Adli Tıp Kurumuna da güveniyoruz" şeklinde konuştu.

Avukat Epözdemir, "Silivri Başsavcılığının talimatına göre Cem Garipoğlu'nun cesedi tamamen çıkarılacak. Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek, Adli Tıp Kurumu bu incelemeleyi yapacak tekrar ceset mezarlığa konulacak. Verilen talimat tam da bu doğrultuda." dedi. 

PEKİ MEZAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Bir gazetecinin "Mezar ne zaman açılacak ve açıldıktan sonra yalnızca DNA örnekleri mi alınacak?" şeklindeki soruya Epözdemir şu cevabı verdi:

"Mezar 3-4 gün içerisinde açılacaktır. Sayın başsavcı vekiline özellikle tedbir ve önlemlerin alınmasını talep ettim. An itibariyle alınıyor. Çünkü orada deliller kaybolabilir. Bu hassasiyetimi özellikle rica ettim. Cem Garipoğlu'nun cesedi tamamen çıkarılacak. Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek. Adli Tıp Kurumu bu incelemeyi yapacak. Tekrar ceset mezarlığa konulacak. Verilen talimat bu doğrultuda. Fethi kabir işlemi böyle yapılacak."

Cem Garipoğlu'nun mezarı ne zaman açılacak? Rezan Epözdemir detayları paylaştı

KALDIĞI KOĞUŞTA İNTİHAR ETMİŞTİ

Münevver Karabulut’u 3 Mart 2009 tarihinde canavarca hisle ve hunharca öldüren Cem Garipoğlu, 2014 yılında Silivri’de kaldığı koğuşta intihar etmişti. Ölen kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığı yönündeki iddialar üzerine Karabulut ailesi avukatları aracılığıyla fethi kabir işlemi yapılmasını talep etmişti. Ailenin avukatları aracılığı ile yaptığı fethi kabir talebi Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi. Kabul edilen talep kapsamında Cem Garipoğlu'nun mezarının açılması için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldı.

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yıllardır gittiğimiz her yerde, üniversitelerde, panel ve seminerlerde, yazılı ve görsel basında, sosyal medyada en fazla sorulan ve halkımızın önemli ölçüde ikna olmadığı bu muamma bu suretle giderilmiş olacak. Yıllardır devam eden hukuki mücadelemiz neticesinde, Sayın Başsavcılığın vermiş olduğu bu karar son derece önemli önemli ve sevindiricidir. Sayın Başsavcılığa müvekkil aile adına teşekkür ediyorum. Kamu vicdanının rahatlaması ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için fethi kabir işlemi ve hukuki süreç tarafımızca etkili bir şekilde takip edilecektir” ifadelerini kullandı.

Cem Garipoğlu'nun mezarı ne zaman açılacak? Rezan Epözdemir detayları paylaştı - Resim : 2

 

 

 

Cem Garipoğlu'nun mezarı ne zaman açılacak? Rezan Epözdemir detayları paylaştı ile ilgili etiketler Rezan Epözdemir Cem Garipoğlu Münevver Karabulut

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Serhat Akın’ın vurulduğunu öğrenen Batuhan Karadeniz, canlı yayını terk etti!

Eski milli futbolcu Serhat Akın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda silahlı saldırıya uğradığını ve ayağından yaralandığını açıkladı. Öte yandan Akın'ın Sports Digitale isimli YouTube kanalındaki partneri olan eski futbolcu Batuhan Karadeniz, Serhat Akın'ın vurulduğunu öğrenmesiyle birlikte canlı yayın yapan programı terk etti.