Cem Yılmaz'dan samimi itiraflar: Tırnaklarını yemesinin bedeli ne oldu?
Milliyet Cadde yazarı Ali Eyüboğlu, Özlem Gürses Tatar'ın 'Bazen Olmaz' isimli yeni kitabını köşesine taşıdı.
Türkiye’nin 10 ünlüsünün başarısızlık hikayelerini anlattıkları Özlem Gürses Tatar’ın “Bazen Olmaz” adlı kitabını okuyan Ali Eyüboğlu Cem Yılmaz'ın hikayesini böyle anlattı...
Cem Yılmaz’ın başarısız olduğu tek konusu ise müzisyenlik... İşte sanatçının bu konuda anlattıkları:
“Karşınızda başarısız bir müzisyen var. Çocukluğumda en büyük hayalim müzisyen olmaktı, ama olmadı.
Şarkı söylemekle ilgilenmedim, müzikle uğraşmak, üretmek hayalimdi.
7 yaşında mandoline başladım.
Telli enstrümanları, vurmalı enstrümanları denedim. 13-14 yaşında piyano kursuna gittim. Kursta öğretmenim genç, güzel bir kızdı. Bizim de kızlara ilgi duymaya başladığımız yaşlar tabii.
İlk derste dedi ki, ‘Koy bakalım parmaklarını klavyenin üzerine’. Heyecanla ellerimi piyanonun üzerine koydum. ‘Ayy sen tırnaklarını mı yiyorsun?’ dedi. Evet dedim çaresizce. İlk ve son konuşmamız da bu oldu zaten, bir daha gitmedim.
Bu olaydan 20 sene sonra Phil Collins’i gördüm, ‘Another Day In Paradise’ parçasını çalıyordu. Kamera iyice yaklaştı, bir baktım meğer Phill Collins de tırnaklarını yiyormuş. Şimdi beni niye böyle ortada bıraktınız yani!”
Cem Yılmaz, Özlem Gürses Tatar’ın 'Bazen Olmaz' kitabında merak edilen soruya cevap verdi. Ali Eyüboğlu, kitapta Cem Yılmaz ile ilgili kısımdan paylaşımlarda bulundu.
TELEVİZYONLARA NİYE İŞ YAPMADIĞINI AÇIKLADI
Cem Yılmaz, “Bazen Olmaz” adlı kitapta, yıllardır merak edilen, televizyona neden iş yapmadığını ise şöyle anlatıyor: “Hayatım, ‘hayır’ deme kabiliyeti üzerine kurulu. Hatta bu bazen şöyle algılanır, ‘Aaa, ne demek yani hayır. Cüretkâr bir hayır’ gibi... Ya da ‘Ne kadar mütevazı, ‘Ben yapamam’ dedi. Hiçbiri değil, gerçek bir hayır bu. Mesela televizyonculukla ilgili yıllardır teklif alırım. Ben onu yapamam dediğim zaman, ukalalık ettiğim zannediliyor. Televizyon mu? Yok artık! Ha ha ha diyerek aşağıladığımı düşünüyorlar. Alakası yok. Benim kötü bir televizyoncu olacağım belli. Benim gibi birisini TV’de izlemek istemem ki! O zaman bunu nasıl yaparım kendime?”