Cemre ne zaman düşecek 2020? İlk cemre...

Cemre ne zaman düşecek 2020? Ateş", "kor" anlamına gelen cemre araştırılan konular arasında bulunuyor. Baharın habercisi olan cemre için geri sayım başladı.

Cemre ne zaman düşecek 2020? Ateş", "kor" anlamına gelen cemre araştırılan konular arasında bulunuyor. Baharın habercisi olan cemre için geri sayım başladı.

CEMRE NE ZAMAN DÜŞECEK?

Baharın müjdecisi ilk cemre 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düşecek.

İkinci cemre 27 Şubat'ta suya düşecek.

Üçüncü cemre ise 6 Mart'ta toprağa düşecek.

 CEMRE NEDİR?

Cemre, kelime karşılığı olarak kor halindeki ateş anlamına gelir. Diğer bir anlamı ise, Müslümanların hac sırasında Mina vadisinde attığı taşlardan meydana gelen yığındır.

Divan şairlerinin, cemre zamanlarında baharın gelmesi dolayısıyla önemli kişilere yazdıkları övgü şiirleri de Cemreviye olarak bilinir. Meteorolojik bir olay olarak bilinen cemre ise takvimlerde ilkbahardan önce birer hafta aralıkla havaya, suya ve toprağa düştüğü inanılan ısıtıcı (ısıl) güç veya sıcaklık yükselmesi olarak tanımlanır.

Bazı kaynaklara göre, cemre sözcüğüyle adlandırılan sayılı günlerin, takvim klimatolojisine nasıl girdiği bilinmiyor. Cemrelerin, yılın 180 gün süren soğuk yarısı olarak ayırt edilen Kasım döneminin 100.gününden sonra, sıcaklığın yükselmesiyle ilgili gözlem birikimini, kora benzetilen bir enerji kaynağıyla açıklama düşüncesinden kaynaklandığı söylenebilir.

Cemre ne zaman düşecek 2020? İlk cemre... ile ilgili etiketler 2020 cemre bahar
GÜNÜN VİDEOSU

Milli sporumuz Heimlich manevrası! Malatya'da öğretmen öğrencisinin hayatını kurtardı

Son yıllarda sıkça rastlanan Heimlich manevrasıyla hayat kurtarma olaylarına bir yenisi Malatya'da eklendi. Öğretmen Yusuf Doğan, boğazına şeker kaçan öğrencisini Heimlich manevrası ile kurtardı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.