Çeşme'de başıboş köpek dehşeti! İş dünyasının tanınan ismi Ercan Erdem ölümden döndü

İş dünyasının tanınan isimlerinden sanayici Ercan Erdem, ünlü tatil beldelerinden Çeşme’de uğradığı başıboş köpek saldırısıyla ölümden döndü. Yere düşerek başını çarpan ve bilincini kaybeden Erdem, çevredeki vatandaşların yardımıyla saldırıdan kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. “Sokaklarda hangi köpeğin saldırgan olduğunu, hangisinin olmadığını maalesef bilemiyorsunuz. Ben orada ölebilirdim.'' diyen Erdem, yetkililerin gerekli önlemleri alması gerektiğini belirtti.

Olay 12 Temmuz Cuma akşamı saat 19.30 sıralarında İzmir’in Çeşme ilçesinde yaşandı. Ünlü sanayici Ercan Erdem, akşam saatlerinde Boyalık Mahallesi’nden Yıldızburnu mevkine doğru yürürken sokak içerisinde başıboş bir köpeğin saldırısına uğradı. Saldırıya geçen köpekten kendini korumaya çalışırken dengesini kaybederek başını kaldırıma çarpan ve olay yerinde bilincini kaybeden Erdem, sesleri duyan vatandaşların yardımıyla köpek saldırısından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

“BEN ORADA ÖLEBİLİRDİM”

Yaşadığı korku dolu anları bilinci yerine geldiğinde anlatan Ercan Erdem, “Sağlığım için yürüyüşe çıkmıştım. Normal bir şekilde yürüyüşümü sürdürürken bir anda başıboş gezen bir sokak köpeği hırçın bir şekilde üzerime atıldı. Daha önce köpek de besleyen bir insan olduğum için bu konuda tecrübeliyim. Dolayısıyla kişisel olarak onu tahrik edecek bir davranıştan da kaçındım. Gayet sakin bir şekilde yürümemi sürdürmeye çalıştım. Kendimi korumaya çalışırken arka üstü kaldırıma düştüm ve başımı kaldırıma çarptım. O sırada bilincimi kaybederek olduğum yere yığılmışım. Eğer vatandaşlarımız ilgisiz olsaydı olacakları düşünmek bile istemiyorum. Ben orada ölebilirdim” dedi.

“BELKİ DE O KÖPEK PARÇALARDI BENİ”

Bilincini kaybettiği için gözlerini hastanede açtığını aktaran Erdem, “Olay sonrası o köpeğin daha önce de bir hanımefendiye saldırdığını öğrendim. Saldırı sonrası ben bilincimi kaybedince köpek uzun süre yine benim başımda havlamayı sürdürmüş. Sağ olsunlar insanlık ölmemiş. Diğer olayı hatırlayan bir iki kişi yetişmiş hemen. Vatandaşlardan biri ben baygın haldeyken köpeğin bana zarar vermesini önlemiş ve daha sonrasında da kan akan yerlerime ilk müdahaleyi yapmış. Durumun ciddiyetini düşünerek diğer vatandaşların da yardımıyla beni kendi araçları ile hastaneye yetiştirmişler. Allah onlardan razı olsun. Onların sayesinde kurtuldum. Yoksa belki de o köpek parçalardı beni. Ancak hastanede müşaade altına aldıklarında kendime gelebildim” şeklinde konuştu.

“HATIRLADIKÇA TÜYLERİM DİKEN DİKEN OLUYOR”

Artık sokağa her çıktığında her an saldırıya uğrayabileceği tedirginliğini yaşayacağını belirten Erdem, “Bundan sonra artık bir köpek gördüğüm zaman tüylerim diken diken olacak. Hemen korunma ihtiyacı hissedeceğim. Özellikle torunlarım ve ailem için çok endişeliyim. Diğer insanlar için endişeliyim. Benim başıma gelen bu saldırının kimsenin başına gelmesini istemiyorum. Çünkü çok korkunç bir olay. Hatırladıkça tüylerim diken diken oluyor. Şu anda benim özgür yürüyüşüm kısıtlanmış durumda. Ben emekliyim. Sağlığım için yürümek istiyorum. Ama şu anda yaşadığım olayın bende yarattığı korku nedeniyle yürüyüşe bile çıkamayacağım” ifadelerini kullandı.

“ÇEŞME’DE BAŞIBOŞ KÖPEK SORUNU VAR”

Çeşme’de başıboş köpek saldırısı olaylarını çok sık duyduklarını aktaran Ercan Erdem, “Örneğin yakın zamanda bizim bahçıvanımızın motosikletten düşmesine bile sebep olan bir saldırı da yaşadık. Yine kendisinin eşi ve kızını köpek saldırısından çevredeki vatandaşlar zorlukla kurtardı. Yani Çeşme’de maalesef başıboş köpek sorunu var. Bu sorunu kesinlikle çözmek gerekiyor. Ben birçok Avrupa ülkesi dolaştım bir tek başıboş köpek görmedim. Avrupa ülkelerine gittiğimde sokaklarda kendimi güvende hissediyorum. Bu güven meselesi çok önemli bir şey. Ama kendi ülkemde maalesef artık güvende hissedemiyorum. Bu gelen bir turist için de, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için de, çocuklar için de ve özellikle hanımefendiler için de çok kötü bir şey. Şu anda olayı duyan tüm komşularım nasıl bir önlem alabiliriz diye kara kara düşünüyorlar. Nasıl güvende olabiliriz diye düşünüyorlar” açıklamasında bulundu.

“BU OLAY BİR TURİSTİN BAŞINA GELSEYDİ ÇEŞME TURİZMİ BALTALANIRDI”

Böyle bir olayın bir turizm beldesinde yaşanmasını da çok feci bir olay olarak değerlendiren Ercan Erdem, açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verdi:

 “Yani bu olay bir İngiliz’in bir Alman’ın başından geçseydi o ülkenin gazeteleri haber yaptığı anda Çeşme’deki turizmi yok sayın. Çeşme turist alan bir yer. Yani dolayısıyla turistler az önce de dile getirdiğim gibi kendi ülkelerinde böyle bir şeye alışık olmadıkları için bu olay vahşilik olarak adlandırılırdı ve Çeşme turizmi kesinlikle baltalanırdı. Ki onların da başına gelebilirdi, acil önlem alınmazsa hala daha gelebilir.

“SALDIRGAN OLUP OLMADIKLARINI BİLEMİYORUZ”

Bizim daha önce Yorkshire cinsi bir köpeğimiz vardı. Ailemizin bir parçasıydı. En ufak çevreye bir rahatsızlık vermesini bile önledik. Öldüğü zaman ise çok üzüldük. Evimizden biri eksilmiş olarak hissettik. Köpek seven bir insanım. Ancak sokaklarda hangi köpeğin saldırgan olduğunu hangisinin olmadığını maalesef bilemiyorsunuz. Tüm canlıların yaşam hakkına saygı duyulacak şekilde hem onların rehabilite edilebileceği barınaklarda bakımlarının yapılması hem de insanların huzurla yaşamasına olanak sağlanması gerekiyor.

“BELEDİYELERİN BU KONUDA MUTLAKA ADIM ATMASI LAZIM”

Ben sadece bir örneğim. Ben hiçbir vatandaşın bu şekilde ölüm ile burun buruna gelmesini istemiyorum. Dolayısıyla en kısa zamanda insanların kendilerini güvende hissedecekleri bir ortamın yaratılması lazım. Belediyelerin bu konuda mutlaka adım atması lazım. Görevlerini yapmaları lazım. Dolayısıyla başta yerel yönetimler yani belediyeler olmak üzere yetkililer bu sorunu görmezden gelmeyip vazifelerini yerine getirmeli ve başıboş sokak köpek sorunu ile ilgili gerekli adımları atmalıdır.”

Çeşme'de başıboş köpek dehşeti! İş dünyasının tanınan ismi Ercan Erdem ölümden döndü ile ilgili etiketler Köpek saldırısı
GÜNÜN VİDEOSU

"Hamas’a terör örgütü demedim..." CHP Genel Başkanı Özgür Özel inkar etti ama biz hatırlatalım!

Daha önce Hamas için “terör örgütü” diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, canlı yayında “Hamas’a terör örgütü demedim.” dedi.