Çevre Bakanlığı'nda devir teslim töreni! Murat Kurum'dan 81 ilde deprem dönüşümü mesajı

Mehmet Özhaseki Çevre Bakanlığı görevini Murat Kurum'a devretti.Devir teslim töreninde Özhaseki "Yapmış olduğum hizmetlerden sonra vicdanen huzurluyum. Kutsal bir görev bu" dedi. Murat Kurum ise deprem dönüşümü mesajı vererek, "Vatandaşlarımıza aziz milletimize sözlerimizi tutmaya gayret edicez. 81 ilimizde deprem dönüşümü noktasında her türlü gayreti göstereceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile görevden af talebi kabul edilen Mehmet Özhaseki'den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Murat Kurum atandı.

Bakanlıkta devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Görevi devreden Mehmet Özhaseki'nin açıklamaları:

"Şeferli bir görevi ifa etmeye çalıştım. Bilgim birkimim çabam ne kadarsa hepsini vermeye çalıştım. Giderken başınızın dik olması çok önmeli.


"KUTSAL BİR GÖREV BU"

Elbette biz kanunlara karşı sorumluyuz hesap vereceğiz. Yapmış olduğum hizmetlerden sonra vicdanen huzurluyum. Kutsal bir görev bu. Sayın Kurum kardeşim inşallah bunu başaracaktır."

"SÖZLERİMİZİ TUTMAYA GAYRET EDECEĞİZ"

Görevi devralan Murat Kurum ise açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Görevi yeniden bana tevdi ettiren Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi iletiyorum.

Vatandaşlarımıza aziz milletimize sözlerimizi tutmaya gayret edicez. 81 ilimizde deprem dönüşümü noktasında her türlü gayreti göstereceğiz. Aziz milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz.

KARAR RESMİ GAZETE'DE

Konuya ilişkin atama kararı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, sağlık sorunları nedeniyle görevden affını isteyen ve talebi kabul edilen Mehmet Özhaseki'den boşalan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na Murat Kurum getirildi.

Atama, Anayasa'nın 104 ve 106'ncı maddeleri gereğince yapıldı.

 

Çevre Bakanlığı'nda devir teslim töreni! Murat Kurum'dan 81 ilde deprem dönüşümü mesajı ile ilgili etiketler Mehmet Özhaseki Murat Kurum
GÜNÜN VİDEOSU

Köpeksever bir kadın mahalle sakinlerini tahrik edip kavga etti!

Her yıl onlarca vatandaşımıza saldırarak hayatını zindan eden ve öldürülen başıboş sokak köpeklerini izinsiz bir şekilde besleyen köpeksever bir kadın, kendisine tepki gösteren mahalle sakinleriyle kavga etti.