Ceyhun Bayramov kimdir? Ceyhun Bayramov hangi görevde?

Ceyhun Bayramov kimdir? Ceyhun Bayramov hangi görevde? Geçtiğimiz günlerde hakkında ağır suçlamalar yer alan Ceyhun Bayramov biyografisi...

Ceyhun Bayramov kimdir? Azerbaycan Dış İşleri Bakanı olan Ceyhun Bayramov bugün Azerbaycan ve Ermenistan arasında yapılan barış anlaşmasının baş mimarlarından. Peki, Ceyhun Bayramov kimdir? kaç yaşında, evli mi?

CEYHUN BAYRAMOV KİMDİR?

Ceyhun Bayramov kimdir? 25 Haziran 1973 tarihinde Sovyetler Birliğine bağlı Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti'nin başkenti Bakü'de doğdu. 

Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi Ekonomi bölümünden ve Azerbaycan Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 

1996-2000 yılları arasında Vergi Bakanlığı'nda çeşitli görevlerde, 2000-2002 yılları arasında ise “Salans Hertzfeld & Heilbron Limited” şirketinde avukat olarak çalıştı.

2002-2013 yılları arasında “OMNİ” hukuk bürosunda yöneticilik yaptı.

2004-2012 yılları arasında Azerbaycan'da “Chambers Global”, “IFLR1000” ve “Legal500” gibi küresel hukuk yayınlarında vergilendirme ve medeni haklar alanında önde gelen avukatlar listesinde yer aldı.

30 Mayıs-12 Ağustos 2013 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yaptı.

12 Ağustos 2013'te Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı kararı ile Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına atandı.

23 Nisan 2018'de ise Milli Eğitim Bakanlığı görevine getirildi.

16 Temmuz 2020 tarihinde Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 2004 yılından beri Dışişleri Bakanlığı koltuğunda oturan Elmar Memmedyarov'u Temmuz 2020 Azerbaycan-Ermenistan çatışmaları sırasında görevinin başında olmadığı gerekçesi ile görevden aldı ve yerine Ceyhun Bayramov'u Dışişleri Bakanı olarak atadı.

HAKKINDA GÜNDEME GELEN İDDİALAR NEDİR?

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, telefon görüşmesinde, Azerbaycanlı çevreci sivil toplum kuruluşları üyeleri ile aktivistlerin Laçın Koridoru'ndaki maden protestolarını ele aldı. Laçın Koridorunun Azerbaycan tarafından kapatıldığı, Azerbaycan topraklarında yaşayan Ermenilerin abluka altına alındığı ve insani kriz oluşturulduğunu iddia etti. İddialarının asılsız olduğu nu belirten Bayramov, yoldan her gün Rus güçlerin, Uluslararası Kızılhaç Komitesine ait onlarca aracın ve Ermenilere ait ambulansların geçmesinin, Ermenistan'ın iddialarını çürüttüğünü kaydetti.

Ceyhun Bayramov kimdir? Ceyhun Bayramov hangi görevde? ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

İsrail'in sözcülüğünü yaptı... Fatih Altaylı'dan Erdoğan'ın İsrail sözlerine skandal eleştiri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail çıkışını gazeteci Fatih Altaylı skandal sözlerle eleştirdi. "Türkiye'nin neyine oraya girmek. Ne yapacaksın?" diyen Altaylı'nın "Kafana odunla vururlar valla." sözleri büyük tepki çekti.