Cezaevindeki FETÖ'cü kaymakam: İçişleri'nin emrini değil örgütün emrini dinlerim

15 Temmuz sonrası bir dönem tutuklu kalan FETÖ'nün yayın organının eski yazarı Mümtaz'er Türköne, cezaevinde FETÖ militanlarıyla yaşadığı ibret verici bir diyaloğu paylaştı.

Gazeteci Ruşen Çakır'ın YouTube kanalı Medyascope'a konuk olan Mümtaz'er Türköne, bir süre aynı koğuşu paylaştığı FETÖ'cülerle ilgili çarpıcı bir anısını paylaştı.

Türköne, tutuklu bulunan FETÖ'cü bir kaymakamla ilgili "Ben cemaat mensuplarını cezaevinde tanıdım. Bir kaymakama, 'İçişleri Bakanlığı'ndan gelen emirle, cemaatten gelen emir birbiriyle çelişirse ne yaparsın?' diye sordum. 'Cemaatten gelen emri yerine getiririm' dedi" ifadesini kullandı. 

FETÖ'cü darbe girişimi sırasında amirallerin sivil şahıslara başıyla selam verdiği görüntüler bu sözden sonra daha bir anlam kazandı.

Cezaevindeki FETÖ'cü kaymakam: İçişleri'nin emrini değil örgütün emrini dinlerim

ESKİ ÜLKÜCÜ, ESKİ ZAMAN YAZARI

15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen FETÖ'cü darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan ve 4 yıl yatan ve 23 Haziran 2020’de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından yeniden yargılanması gerektiği belirtilen eski ülkücü Türköne, temyiz incelemesini yapan Yargıtay 16. Ceza Dairesinin "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla verilen 10 yıl hapis cezasını "eksik inceleme" gerekçesiyle bozmasıyla tahliye edilmişti.

Cezaevindeki FETÖ'cü kaymakam: İçişleri'nin emrini değil örgütün emrini dinlerim ile ilgili etiketler FETÖ

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cenaze namazında tabuttan ses gelmeye başladı! Musalla taşından hastaneye...

80 yaşındaki Halit Bayşu'nun cenaze namazı kılınırken musalla taşının üstündeki tabuttan ses gelmeye başladı. Camiye çağrılan sağlık ekipleri, Bayşu'yu kalp masajının ardından ambulansla hastaneye götürdü.